Vraag offerte aan

Home Story – Julie en Cedric

Sinds 1945 helpen we klanten bij het creëren van mooie woonplekken dankzij onze verfijnde raam- en deurontwerpen. We houden ervan om na enkele jaren onze klanten opnieuw te bezoeken en binnen te kijken in de ruimtes die we hielpen vormen, om te praten over hun interieur en alles wat daar invloed op heeft gehad. Soms lijkt het alsof sommige mensen meer tijd in een dag hebben. Cedric en Julie zijn zo’n mensen. De afgelopen jaren zijn ze allebei hun eigen zaak gestart, hebben ze twee kinderen gekregen én waagden ze zich aan een totaalrenovatie van hun huis in Sint-Denijs-Westrem. So far so good: de kinderen groeien, de zaken bloeien en hun huis is ondertussen een ware thuishaven geworden. Een plek waar ze rust vinden en bewust genieten van hun gezin.

Hi Cedric en Julie, bedankt om ons te ontvangen in jullie net-gerenoveerde woning. Vertel eens, hoe is de zoektocht naar dit pand verlopen?

Cedric: “Moeizaam! Een betaalbaar huis vinden in regio Gent is echt niet evident. Toch niet op de reguliere manier. Omdat we redelijk hopeloos werden van het aanbod op de courante vastgoedsites, hebben we het op een bepaald moment onze tactiek aangepast. Zo zijn we gestopt met het eindeloos scrollen op websites en beginnen rondrijden op zoek naar ‘te koop’- bordjes. Telkens we zo’n bordje zagen, hebben we aangebeld. Op die manier hebben we ons huis in Sint-Denijs-Westrem gevonden! Uiteraard zag het er nog niet uit zoals nu …”

Wat hebben jullie allemaal aan de woning veranderd?

Julie: “Het zou makkelijker zijn om te vertellen wat we niét hebben veranderd. (lacht) De buitenkant ziet er nog min of meer hetzelfde uit als toen we het kochten, maar vanbinnen hebben we alles opengebroken en vervangen. Nieuwe indeling, nieuwe materialen en – uiteraard – nieuwe ramen. Het huis is aangepast aan de flow van ons gezinsleven: zo bevindt de badkamer zich nu vlak naast de inkomhal, en met twee jonge kinderen in huis is dat echt een godsgeschenk. Als ze vuil van school of een wandeling thuiskomen kunnen ze meteen het bad in. Ook hebben we een deel van de bovenverdieping opgeofferd voor meer licht in onze keuken en eetruimte, het hart van ons huis.”

Jullie hebben inderdaad prachtig licht in deze ruimte.

Cedric: “Dat is dankzij de gigantische ramen die tot de dakrand gaan. De grootste ingreep en investering van onze renovatie, waar we nu al de vruchten van plukken. We hebben hier nu de hele dag door zonlicht, wat ons echt energie geeft. Ook de schuiframen aan de achterkant van ons huis zijn al een goede beslissing geweest: als buitenmensen is die directe connectie met de tuin fantastisch.”

Julie: “Aan de zijkant en achterkant van ons huis hangen er geen gordijnen, en dat is een bewuste keuze: hoe meer licht, hoe beter.”

Jullie zijn dus buitenmensen. Hebben jullie daarom gekozen voor houten blokramen?

Julie: “Inderdaad! Die houten blokramen geven echt cachet aan onze woning. We houden van natuurlijke materialen; aluminium of pvc zou niet passen bij ons. De blokramen geven onze woning – op het eerste zicht een typisch Vlaamse fermettewoning – een jonge en gedurfde look.”

Waarom kozen jullie voor een woning in Sint-Denijs-Westrem?

Julie: “Cedric is afkomstig uit Lokeren en ik uit Menen, maar we houden beiden van Gent. Alleen zouden we nooit in het centrum willen wonen. Sint-Denijs-Westrem is echt ideaal qua locatie: vlakbij de stad, maar toch dicht bij de natuur. Je kan hier in de buurt heel mooie wandelingen maken. De mensen zijn hier sympathiek en pretentieloos, en dat vinden we heerlijk. Daarnaast is de vlotte bereikbaarheid ook een grote troef: je rijdt hier zo de E17 of E40 op. Wat erg handig is, aangezien mijn ouders nog steeds in West-Vlaanderen wonen en Cedric vier dagen per week in Brussel werkt.”

Over werk gesproken, jullie hebben allebei heel bijzondere jobs…

Cedric: “Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door muziek en wou graag muzikant worden, maar op aanraden van mijn vader heb ik toch eerst voor een rechtenstudie gekozen. Het jaar waarin ik afstudeerde was een kantelpunt en besloot ik om mijn passie te volgen… In Londen heb ik me aan de SAE/Middlesex University omgeschoold tot sound engineer, en het jaar nadien heb ik Sonhouse mee opgericht. Sonhouse is een sound agency gespecialiseerd in het creëren van geluidsidentiteiten voor film, tv en merken. Want net zoals een goede grafische huisstijl, is sonic branding cruciaal voor de herkenbaarheid van een merk, film, reclamespot, tv-programma of serie. Eén van onze laatste projecten was de podcast ‘Tomato Tales’ voor Think Tomato, het bedrijf van Julie.”

Wat is Think Tomato, Julie?

Julie: “Met Think Tomato verkoop ik huisbereide tomatensaus gemaakt van Belgisch geteelde kerstomaten. Het idee is ontstaan bij ons thuis; waar ik al jaren mijn eigen tomatensaus maak door kerstomaatjes zachtjes te laten sudderen waardoor alle aroma’s vrijkomen. Alleen is die bereidingswijze vrij arbeidsintensief, dus toen we vier jaar geleden onze oudste zoon Leo kregen had ik er geen tijd meer voor. Ik ben in de winkels op zoek gegaan naar een lekker alternatief zonder toegevoegde suikers of bewaarmiddelen, maar dat draaide op niets uit. Zo is het idee ontstaan om mijn eigen saus na het bereiden meteen te verpakken in steriele potten. Eerst voor onszelf, maar ik gaf af en toe een potje cadeau aan vrienden die steeds ontzettend enthousiast waren en er zelfs voor wilden betalen.”

Cedric: “Ik heb altijd gezegd dat ze er iets mee moest doen omdat ik hard in Julie, haar talenten en vooral haar heerlijke tomatensaus geloofde. Ook omdat het een uniek product is dat zich onderscheidt van passata of ongezonde alternatieven.”

Julie: “Na de geboorte van onze jongste zoon Nino dacht ik: het is nu of nooit, en heb ik een paar versnellingen hoger geschakeld. Terwijl ik eerst vooral aan vrienden en familie verkocht, vind je Think Tomato nu in een groeiend aantal verkooppunten. De webshop draait ook op volle toeren. Het is heel boeiend, maar ook heel vermoeiend om je eigen bedrijf uit de grond te stampen! Tot voor kort deed ik alles nog zelf: saus maken, inpakken, rondrijden en e-mails beantwoorden, maar dat kon ik op den duur niet meer bolwerken. Gelukkig heb ik intussen hulp van Isabelle Platteeuw, mijn grafisch vormgever die nu ook enkele dagen per week voor Think Tomato werkt.”

Cedric: “Think Tomato is volgens mij zo’n succesverhaal omdat het product met passie, liefde en geduld is gemaakt. Mensen voelen dat.”

Werken jullie van thuis uit?

Cedric: “Dat proberen we niet te doen, al is dat soms onvermijdelijk als je je eigen bedrijf hebt. Ons huis is echt een safe haven; een plek waar we ontspannen en bewust tijd spenderen met elkaar. Tijdens de renovatie woonden we bij mijn moeder en hoewel we daar heel welkom waren en goed verzorgd werden, was dat toch niet onze eigen stek. Dit huis is een rustpunt in onze levens.”

Cedric, we moéten het vragen: zet je hier vaak muziek aan? En zo ja, welke?

“Met twee kinderen in huis is er hier vaak al genoeg lawaai… dus nee, de muziek staat hier niet vaak aan. Maar áls het gebeurt, kies ik vaak voor Khruangbin. Wanneer we vrienden of familie uitnodigen, staat de muziek uiteraard wel aan. Dan probeer ik muziek te kiezen die past bij de gasten. Ik zie muziek ook als een schilderij, in de achtergrond: je hoeft er niet actief naar te staren, het brengt op zich al sfeer door de aanwezigheid in de ruimte.”

Julie: “Cedric heeft het nog niet verteld, maar hij heeft over de onderschatte impact van geluid en de invloed ervan op ons dagelijks leven een boek geschreven: ‘De kracht van geluid’.”

Wat een leuke zonen hebben jullie!

Julie: “Leo was een onverwacht cadeautje van de natuur, en is zo één van de kroongetuigen geweest op ons huwelijk vier jaar geleden. Nino kwam twee jaar later. Momenteel is het best zwaar om de zorg en opvoeding van onze jonge kinderen te combineren met het runnen van onze eigen bedrijven, maar we beseffen evengoed dat we deze tijd niet terugkrijgen en genieten dus van elk moment.”

In welke ruimte genieten jullie het meeste van jullie gezin?

Cedric: “De keuken, met de uitbreiding naar de veranda. Een heel aangename en open ruimte, met veel lichtinval en centraal gelegen in ons huis. We spenderen hier graag en veel tijd met ons twee, maar de kindjes spelen er ook graag. Hoewel ze hun eigen speelkamer hebben, komen ze toch steeds naar waar wij zijn. Dat er hier vloerverwarming is, helpt ook natuurlijk: ze spelen vaak op de keukenvloer!”