Vraag offerte aan

Home Story – verbouwing van de sixties villa van Sharon en Nicolas

Drie jaar. Zo lang zochten Sharon en Nicolas naar deze sixties villa, hun vrijstaande woning in het groen, met voldoende licht en ruimte voor hun kinderen Lewis, Stella en Mila. Hoewel ze de sixties villa in Brasschaat na een eerste bezoek afschreven, sloeg de vonk met het huis alsnog over

verbouwing sixties villa

‘Zin in een verbouwprojectje?’

“Oorspronkelijk waren we niet op zoek naar een renovatieproject. Een instapklare woning leek ons veel handiger, zeker als jong gezin. Maar de gerenoveerde panden en nieuwbouwwoningen die we bezochten bleken toch niet volledig ons ding… Toen we beslisten om ook naar opknapbare huizen te zoeken, kwam deze sixties villa vrijwel meteen op ons pad. Ik mailde het zoekertje door naar Nicolas, met als titel ‘Zin in een verbouwprojectje?’”

“Het huis was structureel in orde, had voldoende kamers en een goede locatie. Alleen de tuin vonden we net iets te klein, en dat was voor ons doorslaggevend. Onze zoektocht ging verder. Toch bleef het huis nazinderen… Na een gesprek met vrienden besloten we de eigenaars opnieuw te contacteren voor een tweede bezoek. We namen onze architect mee, en die bevestigde wat we al dachten: een stevige woning met veel potentieel. Ons bod werd meteen geaccepteerd, alsof het zo moest zijn. We kochten het sixties huis rechtsreeks van de kinderen van de eerste eigenaar. Die vonden het erg fijn dat hier opnieuw een jong gezin zou wonen.”

Sixties soul

“Er was sinds de jaren ‘60 amper iets veranderd in het huis, maar dat vonden wij net een pluspunt. Alle authentieke elementen waren nog aanwezig. Door hier rond te lopen kwamen de ideeën vanzelf en wisten we vrij snel wat we wilden. Materiaal- en kleurkeuzes maakten we vrij intuïtief, steeds rekening houdend met de stijl van het huis. We houden van warme, natuurlijke materialen in combinatie met een neutrale basis. Met bloemen en accessoires voegen we kleur toe.”

afrormosia poort
sixties villa verbouwing

“De renovatie was best heftig. We hadden slechts vijf maanden om de sixties villa volledig te strippen en alles te vernieuwen, en dit midden in de eerste lockdown met drie jonge kindjes. Door de werken zelf te coördineren en rechtsreeks samen te werken met verschillende vakmensen, liepen we gelukkig weinig vertraging op. We zijn niet de meest ervaren klussers, maar probeerden toch zo veel mogelijk zelf te doen. Méters behang hebben we hier afgestoomd. Ook hebben we alle muren en plafonds geschilderd, de trap vernist, alle verlichting opgehangen… Kleine dingen die toch veel tijd vroegen en ons nu nog steeds veel voldoening geven.”

Asymmetrische raamprofielen voor de sixties vibe

“Voor onze ramen en buitendeuren werkten we samen met Engels. Dat de adviseurs echt met je meedenken, vonden wij een grote meerwaarde. Zo wou Nicolas graag houten raamprofielen en hou ik enorm van steellook ramen. Op hun aanraden hebben we de twee gecombineerd, wat een interessant effect creëert. Door te werken met asymmetrie zien de houten ramen er ook heel modern en elegant uit. De landelijke look wilden we koste wat kost vermijden.”

houten ramen verbouwing
steellook ramen

Een garagepoort met allures

“Ongelofelijk maar waar: toen we hier net woonden stopte er elke week wel iemand aan ons huis om ons te complimenteren met onze mooie garagepoort. We zijn nog elke dag blij met die grote afrormosia garagepoort! Onze buurtbewoners duidelijk ook! (lacht)”

Studio Vedette

“Dankzij de renovatie heb ik mijn passie voor interieur en fotografie herontdekt. Daardoor besliste ik om na tien jaar de HR-sector vaarwel te zeggen en zelfstandige te worden. Mijn bedrijf Studio Vedette bestaat nu één jaar, waarbij ik het vakmanschap van lokale ondernemers in de kijker zet via interieurfotografie en social media management. Een aantal van de vakmensen waar we mee samenwerkten tijdens de renovatie behoren nu tot mijn klanten. Heel fijn!”

“Als fotografe is licht uiteraard belangrijk voor me. Ik kan ontzettend genieten van het schaduwspel dat het zonlicht en de bomen hier creëren. Ons huis geeft rust, inspiratie en energie. Nu ik zo veel van thuis werk, apprecieer ik dat des te meer.”

sixties villa verbouwing
sixties villa verbouwing steellook ramen
sixties villa verbouwing houten ramen

Levenskwaliteit verbeterde in de sixties villa

“Onze levenskwaliteit is er duidelijk op vooruitgegaan sinds we hier wonen. Toen we in Wilrijk woonden deed ik alles met de auto, nu alles met de fiets. Ik werk bij een rederij in Antwerpen en fiets elke dag 24 kilometer. Sporten geeft me sowieso energie, dus als ik het nuttige aan het aangename kan koppelen is dat meegenomen.”

sixties villa
sixties villa houten ramen
sixties villa verbouwing

Toekomstplannen

“De zolder is nog niet vernieuwd en dat vinden we helemaal oké. Zo hebben we nog een project om naar uit te kijken. Wie weet vormen we het ooit om tot een verdiep voor de kinderen of kan Sharon er haar bureau en fotostudio vestigen… Mogelijkheden genoeg.”

“Stiekem dromen we wel eens van een volgende verbouwing. Iets landelijker. Een hoeve met een weids uitzicht en een grote tuin. Een plek waar de kinderen en kleinkinderen kunnen onthaasten en uitrusten. Maar voorlopig zitten we hier goed, zeker voor de komende twintig jaar. Het is een heerlijke plek om de kinderen te zien opgroeien.”

sixties villa verbouwing
sixties villa verbouwing

Sharon aan het werk: www.studiovedette.be of www.instagram.com/studio.vedette