Vraag offerte aan

Houten ramen

Onze  mooie houten ramen op maat creëren een prettig binnenklimaat, een aangenaam wooncomfort en een gezonde leefomgeving. Het is het meest authentieke van alle raammaterialen, de beste isolator en uiterst duurzaam.

Algemeen

Ramen en deuren in hout op maat

Houten ramen kunnen voor elk bouw- of renovatieproject meerwaarde bezorgen. Hout is een natuurlijk materiaal waardoor kiezen voor houten ramen zowel voor je interieur als exterieur een waardevolle toevoeging betekent. Onze houten ramen creëren een prettig binnenklimaat, een aangenaam wooncomfort en een gezonde leefomgeving. Door onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van houten ramen op maat, kunnen we nagenoeg elke visie en elk ontwerp in hout realiseren.

We dromen allemaal van comfortabel en sfeervol wonen. Bij engels ramen en deuren denken we mee op maat van onze klant en zijn bouw- of renovatieplannen om zo unieke woonruimtes met de juiste sfeer te creëren. De waarde van een gezonde portie daglicht in de leefruimtes mag je niet onderschatten. Het biedt in het dagelijkse leven rust, heeft een helende werking en geeft jou daardoor thuis een fijn gevoel. Daarom streven wij naar het juiste houten raam, op de juiste plaats waarbij we nadenken over design en functionaliteit.

Vanwege hun authentieke karakter zijn houten ramen een populaire keuze voor klassieke herenhuizen en landelijke woningen. Maar vergis je niet, ook in een moderne nieuwbouw of totaalrenovatie zorgen houten ramen voor een mooi resultaat. Houten ramen en deuren geven je woning een authentieke uitstraling door de grillige, unieke tekeningen in hout. Denk aan de agrarische houtnerf structuur in bijvoorbeeld afrormosia. Maar zeker ook de combinatie van slanke eiken raamprofielen met bijvoorbeeld kalei geeft het interieur een naturelle, zachte en warme uitstraling. Ook de houtsoort afzelia heeft een warme uitstraling die in elk interieur een prachtige eyecatcher zal zijn. Door het elektrostatisch lakwerk geniet je ook langer van je gelakt houten buitenschrijnwerk.


Unieke profielen voor jouw houten ramen

Onze houten ramen worden al jarenlang gemaakt in ons atelier in Lokeren. En we zijn best trots op onze Belgische raam- en deurproductie. Onze ambachtsmannen werken met de grootste zorg en toewijding aan de realisatie van jouw ramen en deuren. We maken enkel maatwerk. Dat wil zeggen dat we niet enkel op machinekracht maar ook op ambacht en handwerk rekenen. Daar waar de grens van de machines ligt, begint de passie van onze vakmensen.

Wat een engels raam dan zo uniek maakt? Het oog voor verfijning en elegantie. Jarenlang hebben we gestreefd een zo innovatief en mooi mogelijk product te kunnen aanbieden. Mooi over de hele lijn wil zeggen dat we onze profielen zo minimaal mogelijk maken. Dat vertaalt zich voor jou in meer licht en meer connectie met buiten. De centrale middenstijl van onze houten ramen overschrijdt zelden 125 mm. Het zichtbare gedeelte van de vleugel meet amper 35 mm. Daarnaast bieden wij jou standaard in onze offerte de mooiste houten raamoplossingen aan.

Recht: een robuust, maar slank houten raam

Een recht houten raam bestaat uit een rechte kader, met een zo strak en slank mogelijk rechte vleugel. Het is het basis profiel uit ons aanbod. We kiezen bewust voor een maximale aanzicht breedte van 75 mm. Dit is de slankst mogelijke afmeting om een duurzaam maar toch robuust raam te vervaardigen. Met dit type houten raam kan je je woning een tijdloze en strakke look geven. Het is een raam zonder veel poespas. Wens je toch meer details op het raam? Dan kunnen er extra kleinhouten worden voorzien op je houten ramen.

Retro: klassieke details en liefde voor de ambacht

Het retro houten raam heeft retro profileringen zowel in de kader, in de vleugel als in de optionele kleinhouten. Ook de optionele makelaar heeft dezelfde detaillering met als extra uitvoeringsmogelijkheid een diamantje. Onze retro houten ramen zijn absolute parels, waarbij onze vakmannen zich met veel plezier verliezen in de door jou gekozen details.

Deze houten ramen komen volledig tot hun recht in herenhuizen, een gerenoveerde pastorie of klassieke woningen. Het je een gevel die moet voldoen aan de normen van monumentenzorg? Dan hebben we een specifiek ontwikkeld houten raam: het herenhuisraam.

Oud-Vlaams: een authentiek raam populair in de hedendaagse architectuur

Het Oud-Vlaams houten raam is een profiel dat werd ontworpen naar de vroegere stopverframen. Hoewel we hiervoor op de designs van vroeger hebben gebaseerd, blijkt dit houten raam erg in de smaak te vallen in de huidige architectuur. Wat het zo uniek maakt? De vleugel van het raam heeft een erg schuine kant (zoals de stopverf) waardoor dit raam nog slanker oogt. Ook de kleinhouten en de deklat van de makelaar krijgen diezelfde schuinte, waardoor ze conisch zijn.

Blokraam: wanneer het accent écht op je houten ramen mag liggen

Een blokraam is een zwaarder uitgevoerd houten ramen. Hier kiezen we ervoor specifiek te werken met een breder én dieper profiel. Zo ontstaat er een uitgesproken accentuering van je houten ramen: je krijgt meer profiel en ziet dus meer hout.

Blokramen zijn typerend voor woningen in Long Island stijl, of de Scandinavische architectuur. De nadruk licht hierbij op het buitenschrijnwerk waardoor er een heel dynamische gevel ontstaat. In de hedendaagse architectuur worden ramen steeds vaker betrokken bij de woonruimtes dankzij het verwerken van zitbanken in een raam. Ook dit kan perfect met onze blokramen. De houten blokramen creëren zo een gezellige authentieke zitruimte, een dankbare plek vol licht en uitzicht.

Onze houten blokramen kunnen in verschillende types hout worden uitgevoerd.

Slimslide: een erg slank houten schuifraam

Het Slimslide schuifraam is ons verfijnd houten schuifraam dat de slankheid en strakheid biedt van een minimalistisch kader, in combinatie met warmte en authenticiteit dankzij het natuurlijke karakter van hout. Het basis houten schuifraam heeft een aanzicht breedte van 118 mm, en de middenstijl meet maar 75 mm. Ook de details zijn meer verfijnd dan het standaard schuifraam. Denk: rechte glaslatten, scherpere profielen, …

Dit houten raam is trouwens niet enkel esthetisch mooier maar ook technisch en functioneel kreeg het een upgrade. Bovendien haalt dit houten schuifraam de strenge isolatienormen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan het passief raam.

Houtsoorten engels

Elke houtsoort heeft zijn uniek karakter zowel in uitstraling, structuur als eigenschappen. De keuze voor de houtsoort hangt af van het uitzicht en de kleur van je ramen, maar net zozeer de toepassing van type raam. Als jarenlange specialist in houten ramen en deuren bieden we dezelfde waarborg voor alle soorten hout. We werken uitsluitend samen met de meest duurzame en mooie houtsoorten die vervolgens optimaal behandeld worden. Doordat we rechtstreeks hout aankopen kiezen we ervoor milieubewust te werken. Je kan ook kiezen voor houtsoorten die het FSC® label dragen.

(FSC® C013571 licentiecode / code de licence)

De keuze van de houtsoort is belangrijk, maar vergeet ook niet het belang van de afwerkings- of bescherming laag. Onze aqua coat behandeling zorgt ervoor dat je houten ramen en deuren zowel in uitzicht als aanraking hun natuurlijke touch niet verliezen. Uniek is ook onze naturel lazuur met lage glansgraad, waardoor het hout zijn schoonheid behoud. Wanneer hout goed onderhouden wordt, ontstaat een product met een mooie veroudering en uniek verhaal.

Eik

Duurzaamheid

Klasse II-III

Soortelijk gewicht

650 kg/m3

Buigsterkte

97 N/mm2

Herkomst

Europa

Omschrijving

Deze alomgekende Europese houtsoort wint terug aan populariteit bij mensen die gecharmeerd zijn door haar authentieke kleur en karakter.

Toepassing

Veelal naturel toegepast om zijn authentieke uitstraling en karakter te benutten.

Mahonie

Duurzaamheid

Klasse II, wordt bij de duurzaamste mahoniesoorten gerekend.

Soortelijk gewicht

640 kg/m³

Buigsterkte

89 N/mm²

Herkomst

Afkomstig uit verantwoord bosbeheer in Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda.

Omschrijving

Het kernhout is roodbruin soms met een violette tint, aan de lucht blootgesteld wordt het wat donkerder.

Toepassing

Voor de gelakte ramen van engels is dit een zeer goede keuze. Door het innovatieve lakprocédé verkrijgt dit raam een nog hogere duurzaamheid die gelijkgesteld kan worden met Klasse I.

Afzelia

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijk gewicht

800 kg/m3

Buigsterkte

125 N/mm²

Herkomst

Afzelia is afkomstig uit verantwoord bosbeheer in Kameroen.

Omschrijving

Het kernhout is lichtbruin tot roseroodachtig bruin. De draadrichting is recht, de nerf gelijkmatig en vrij grof. Het hout bevat inhoudsstoffen (afzeline) die het houtweefsel doodrenken en de belangrijkste reden vormen dat afzelia weinig krimpt of werkt en zeer duurzaam is.

Toepassing

Afzelia is de koningin van de houtsoorten. Omdat een speciaal lakprocédé noodzakelijk is voor afzelia ramen, vereist het specialisatie om afzeliahout duurzaam af te lakken. Onbehandeld afzeliahout vergrijst door uv-licht.

Afrormosia

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijk gewicht

760 kg/m3

Buigsterkte

118 N/mm²

Herkomst

Afrormosia komt uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Engels neemt afrormosia voornamelijk af uit verantwoordelijk bosbeheer in Kameroen en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Omschrijving

Het soms geaderde kernhout is prachtig goudbruin en donkert na door het licht. De structuur van het hout heeft een lichte kruisdraad en is soms onregelmatig. Op kwartier gezaagd vertoont het hout zijn typische strepen. Op dosse maakt de gevlamde tekening het dan weer heel decoratief.

Toepassing

Wordt vooral gebruikt om de mooie lijnen in het hout. Zowel met een beschermende lazuur laag, of met de engels speficieke ‘natural grey’ brengt dit de authenticiteit van hout naar voor. Onbehandelde afrormosia vergrijst door uv-licht.

Lariks

Duurzaamheid

Klasse III.

Massadichtheid

600 kg/m³

Buigzaamheid

94 N/mm²

Oorsprong

Europa

Omschrijving

Momenteel niet verkrijgbaar – Het hart van het hout is rood-geel en rood-bruin. Dit Europees harsachtig hout is het stevigste en meest duurzame met laag risico op ontvorming.

Toepassing

Doordat dit hout afkomstig is van de denachtigen, heeft uw profiel een lage lambda score en dus ook een zeer lage Uw-waarde. engels gebruikt dit hout voor passieve en lage energie profielen. De duurzaamheidscategorie van dit soort hout, vraagt een verfafwerking met een bescherming van 300µ-humide om de nodige duurzaamheid te kunnen bereiken.

Moabi

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijkgewicht

850 kg/m³

Buigsterkte

165 N/mm²

Herkomst

Midden- en West-Afrika

Omschrijving

Tijdelijk onbeschikbaar – Deze roodbruine houtsoort met zeer hoog soortelijk gewicht geeft een zeer duurzaam resultaat voor uw schrijnwerk. Meestal toegepast met een dekkende afwerking.

Toepassing

Zeer stabiele houtsoort. Krijgt een voorbehandeling tegen het bloeden.

Isolatie concepten

Linea

Een elegant concept voor je houten ramen, vervaardigd uit geselecteerde duurzame houtsoorten, optimaal gedroogd tot 15% vochtgehalte.

De afgedichte naden voorkomen waterinfiltratie en garanderen een hogere levensduur van de laklaag. Optioneel kan je kiezen voor milieuvriendelijke acrylaatlagen voor uw houten ramen die hen optimaal beschermen tegen veroudering door uv-straling.

Super 68

De Super 68 heeft dezelfde eigenschappen als de linea met daarbovenop een aluminium afwateringsprofiel dat een verlengde levensduur van uw buitenschrijnwerk garandeert, omdat water niet kan stilstaan op de houten onderregel.

Dit zorgt voor een verhoogde waterdichtheid tot 120km/u, een verhoogde duurzaamheid en een makkelijk onderhoud.

Unieke opties

Elegant profiel

Het elegant profiel beantwoord perfect aan een authentieke uistraling en stijl. De uitvoering is ideaal voor zowel het bouwen van een pastoriewoning als het renoveren van een hoevewoning of een herenhuis in de stad.

  • Zichtbare deel van de vleugel is 3,5 cm.
  • Middenstijl is slechts 12,5 cm breed.

Lowstep

Praktisch en mooi, zonder opstap tussen uw terras en laadruimte. Dit uniek profiel is bovendien thermisch onderbroken waardoor er perfect thermische isolatie geplaatst kan worden.

Kleinhouten

Liever ramen of deuren met kleinhouten? We bieden je een ruime keuze. Naargelang de vorm en dikte van de kleinhouten krijg je een ander esthetisch effect.

  • Rechte uitvoering, 25 mm breedte;
  • Oud-Vlaamse uitvoering, 18 mm breedte;
  • Retro uitvoering, 25 mm breedte;
  • Weense kleinhouten waarbij het lijkt alsof de glassecties uit verschillende glaselementen bestaan.

Schuifvouwdeur

Met ons unieke schuifvouwsysteem kun je de ruimte helemaal opentrekken zodat die één wordt met het terras. Daarnaast bieden we ook klassieke schuifsystemen aan voor je houten ramen en deuren.

Guillotineramen

Wil je je woning een apart karakter geven? Dan zijn guillotineramen precies wat je zoekt. Je hebt de keuze uit twee types:

  • Echte guillotineramen met een naar boven schuivende vleugel.
  • Valse guillotineramen met het uitzicht van de echte guillotine, maar met de functionaliteiten van een modern draai-kip raam.

* Tijdelijk niet beschikbaar.

Kleuren

ral kleuren

De houten ramen en deuren van engels worden volgens de hoogste kwaliteitsrichtlijnen, van houtselectie tot productie en verfsysteem, geproduceerd. Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies waardoor je geniet van een minimale onderhoudslast.

engels kleuren

Wij bieden niet alleen alle bestaande ral tinten aan, maar ook onze eigen unieke kleurenlijn om je houten ramen aan te kleden: New York black & Stockholm white.

Lazuren

Deze lazuren beschermen de ramen tegen waterinfiltratie. Een bescherming die ervoor zorgt dat jouw houten ramen lang hetzelfde uitzicht bewaren, zonder dat er zwarte plekken, kringen of andere verkleuringen verschijnen. Goed vakmanschap vereist dat deuren en ramen absoluut voorzien worden van beschermende lagen (bron: WTCB en STS52). Indien houten ramen onbehandeld blijven is immers waterinsijpeling onvermijdelijk. Dit leidt tot kringen en het buitenschrijnwerk zal op niet-egale manier verkleuren.

Natuurlijke ‘vergrijsde’ look

Specifiek voor afromosia ontwikkelden wij een lazuur in ‘natural grey’. Die zorgt voor een prachtig natuurlijk vergrijsd effect wat een authentieke look geeft aan uw ramen. Deze lazuur beschermt de ramen bovendien tegen waterinfiltratie. Een bescherming die ervoor zorgt dat je houten ramen lang hetzelfde uitzicht bewaren, zonder dat er zwarte plekken, kringen of andere verkleuringen verschijnen.

Elektrostatisch verfwerk

Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies.

Voordelen

De houten ramen van engels, dat is ook...

Kiezen is verliezen. Behalve bij engels. Sinds 1945 vervaardigen onze specialisten houten ramen die elegantie combineren met isolatie, duurzaamheid en stevigheid, wat ook je budget is.

Uniek elektrostatisch verfwerk

Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies.

Optimale isolatie

Houten ramen zijn een uitstekende manier om een aanzienlijke energiebesparing te realiseren. Door de celstructuur van hout wordt de warmte in uw woning langer bewaard. Onze houten ramen en deuren halen optimale isolatiewaarden.

Ramen voor het leven

Houten ramen, dat is een duurzame keuze en een investering op lange termijn voor jouw woning. engels heeft voor jou de meest solide materialen gekozen en de beste houtsoorten (afzelia, afromorsia, moabi, eik,, …) die zowel een lange levensduur als een esthetisch uitzicht waarborgen.

Gevoel voor esthetiek

We houden van veeleisende klanten, ze stimuleren ons om onze producten steeds verder te optimaliseren. Het resultaat? Houten ramen en deuren die naadloos aansluiten bij je eigen visie, en waarover je volledig tevreden bent.

Stevig en duurzaam

Wij maken gebruik van de meest geavanceerde productieprocessen en selecteren de beste materialen. Daardoor zijn onze houten ramen en deuren superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie (zowel thermisch als op het vlak van geluid).

Permanente innovatie

Al sinds 1945 streven we bij engels naar perfectie. Alleen de beste ramen en deuren zijn goed genoeg voor jou. Wij hebben verschillende kwaliteitslabels behaald en werken regelmatig samen met de Universiteit van Gent om onze producten steeds verder te verbeteren.

Respect voor de natuur

Bij engels is respect voor het milieu een fundamenteel criterium. Dat is waarom ons bedrijf CO² neutraal is.

Een onberispelijke dienstverlening

Wij zijn pas tevreden als jij het ook bent. We assisteren jou bij je projecten, respecteren jouw tijdschema en plaatsen jouw houten ramen of deuren zoals het hoort. En ook lang nadat jouw houten ramen of deuren geplaatst zijn kun je rekenen op de uitstekende dienstverlening van engels.