Vraag offerte aan

Houten ramen

Met onze exclusieve houten ramen maakt u altijd een goede keuze. Het is het meest authentieke van alle raammaterialen, de beste isolator, en uiterst duurzaam.

Algemeen

Ramen en deuren in hout op maat

Al meer dan 75 jaar leverancier van verfijnde houten ramen. We dromen allemaal van comfortabel en sfeervol wonen. Bij engels ramen en deuren denken we mee op maat van onze klant en jouw bouw- of renovatieplannen om zo unieke woonruimtes met de juiste sfeer te creëren.

De waarde van een gezonde portie daglicht in de leefruimtes mag je niet onderschatten. Het biedt in het dagelijkse leven een meerwaarde, heeft een helende werking en geeft jou daardoor fijn gevoel. Daarom streven wij naar het juiste houten raam, op de juiste plaats waarbij we nadenken over vorm en functionaliteit.

Hout is een natuurlijk materiaal waardoor kiezen voor houten ramen zowel voor je interieur als exterieur een waardevolle toevoeging betekend. Onze houten ramen creëren een prettig binnenklimaat, een aangenaam wooncomfort en een gezonde leefomgeving. Door onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van houten ramen op maat voor onze klanten, kunnen we elke visie en elk ontwerp in hout realiseren. Houten ramen hebben een warme uitstraling, een puur authentiek karakter. Maar vergis u niet, ook in een moderne nieuwbouw of totaalrenovatie zijn houten ramen een uitdagende, versterkende keuze in combinatie met strakke materialen. Voor elke stijl en elke sfeer biedt hout een toegevoegde waarde.


Houten raamprofielen

Voor uw authentieke houten ramen met hedendaags comfort biedt engels u zeer elegante profielen aan die u een optimale lichtinval verzekeren. De centrale lijst overschrijdt zelden 12,5 cm, terwijl het zichtbaar gedeelte van de vleugel amper 3,5 cm bedraagt. Een ongeëvenaarde finesse.

Recht

Ook met het houten buitenschrijnwerk kunt u uw woning een hedendaagse en strakke look geven. Het elegant profiel van onze houten ramen zorgt voor een maximale lichtinval, terwijl ons technologisch vakmanschap de mogelijkheid biedt om moderne houten ramen te plaatsen met zeer grote glasoppervlakken.

Retro

De exclusieve houten ramen in retrostijl van engels zijn al jaar en dag de enige referentie voor buitenschrijnwerk die perfect aan een authentieke stijl beantwoordt. Deze uitvoering is ideaal voor zowel het bouwen van een pastoriewoning als het renoveren van een hoevewoning of een herenhuis in de stad.

Oud-Vlaams

Wenst u op een subtiele manier het traditionele karakter van uw woning te behouden, dan biedt engels u het oud-Vlaamsraam aan. Menig gerenommeerd architect gebruikt dit raam in zijn ontwerpen om de elegantie van zijn ontwerpen in de verf te zetten.

Blokramen

Je wilt graag een accent leggen op je ramen? Een blokraam is een zwaarder uitgevoerd raam. Door te werken met een breder, dieper profiel ontstaat er een uitgesproken accentuering van het buitenschrijnwerk. Je ziet dus letterlijk meer profiel, meer hout.

Blokramen zijn typerend voor woningen in Long Island stijl of bij woningen in Scandinavië, waarbij de nadruk binnen de architectuur op het buitenschrijnwerk komt te liggen waardoor er een heel dynamische gevel gecreëerd wordt. In de hedendaagse architectuur worden ramen ook steeds vaker betrokken bij de woonruimtes dankzij het verwerken van zitbanken in een raam. Ook dit kan perfect met onze blokramen. De houten blokramen creëren zo een gezellige authentieke zitruimte, een dankbare plek vol licht en zicht.

Onze houten blokramen kunnen vervaardigd worden uit verschillende houtsoorten.

Slimslide

Het Slimslide schuifraam biedt de slankheid en strakheid van een minimalistisch kader in combinatie met warmte en authenticiteit dankzij het natuurlijke karakter van hout. Met zijn 7,5 cm is de tussenstijl van dit schuifraam immers uitzonderlijk slank. Bovendien haalt dit schuifraamprofiel de strenge isolatienorm die noodzakelijk zijn om te voldoen aan het passiefraam.

Houtsoorten engels

De keuze van het hout hangt af van het gewenste uitzicht en kleur van uw houten ramen. Als specialist in houten ramen kan engels dezelfde waarborg aanbieden voor alle soorten hout, doordat de mooiste en meest duurzame houtsoorten geselecteerd worden en zij optimaal behandeld worden.

Eik

Duurzaamheid

Klasse II-III

Soortelijk gewicht

650 kg/m3

Buigsterkte

97 N/mm2

Herkomst

Europa

Omschrijving

Deze alomgekende Europese houtsoort wint terug aan populariteit bij mensen die gecharmeerd zijn door haar authentieke kleur en karakter.

Toepassing

Veelal naturel toegepast om zijn authentieke uitstraling en karakter te benutten.

Mahonie

Duurzaamheid

Klasse II, wordt bij de duurzaamste mahoniesoorten gerekend.

Soortelijk gewicht

640 kg/m3

Buigsterkte

89 N/mm2

Herkomst

Afkomstig uit verantwoord bosbeheer in Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda.

Omschrijving

Het kernhout is roodbruin soms met een violette tint, aan de lucht blootgesteld wordt het wat donkerder.

Toepassing

Voor de gelakte ramen van engels is dit een zeer goede keuze. Door het innovatieve lakprocédé verkrijgt dit raam een nog hogere duurzaamheid die gelijkgesteld kan worden met Klasse I.

Afzelia

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijk gewicht

800 kg/m3

Buigsterkte

125 N/mm2

Herkomst

Afzelia is afkomstig uit verantwoord bosbeheer in Kameroen.

Omschrijving

Het kernhout is lichtbruin to roseroodachtig bruin. De draadrichting is recht, de nerf gelijkmatig en vrij grof. Het hout bevat inhoudsstoffen (afzeline) die het houtweefsel doodrenken en de belangrijkste reden vormen dat afzelia weinig krimpt of werkt en zeer duurzaam is.

Toepassing

Afzelia is de koningin van de houtsoorten. Omdat een speciaal lakprocédé noodzakelijk is voor afzelia ramen, vereist het specialisatie om afzeliahout duurzaam af te lakken. Onbehandeld afzeliahout vergrijst door uv-licht.

Afrormosia

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijk gewicht

760 kg/m3

Buigsterkte

118 N/mm2

Herkomst

Afrormosia komt uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Engels neemt afrormosia voornamelijk af uit verantwoordelijk bosbeheer in Kameroen en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Omschrijving

Het soms geaderde kernhout is prachtig goudbruin en donkert na door het licht. De structuur van het hout heeft een lichte kruisdraad en is soms onregelmatig. Op kwartier gezaagd vertoont het hout zijn typische strepen. Op dosse maakt de gevlamde tekening het dan weer heel decoratief.

Toepassing

Wordt vooral gebruikt om de mooie lijnen in het hout. Zowel met een beschermende lazuur laag, of met de engels speficieke ‘natural grey’ brengt dit de authenticiteit van hout naar voor. Onbehandelde afrormosia vergrijst door uv-licht.

Lariks

Duurzaamheid

Klasse III.

Massadichtheid

600 kg/m3

Buigzaamheid

94 N/mm2

Oorsprong

Europa

Omschrijving

Het hart van het hout is rood-geel en rood-bruin. Dit Europees harsachtig hout is het stevigste en meest duurzame met laag risico op ontvorming.

Toepassing

Doordat dit hout afkomstig is van de denachtigen, heeft uw profiel een lage lambda score en dus ook een zeer lage Uw-waarde. engels gebruikt dit hout voor passieve en lage energie profielen. De duurzaamheidscategorie van dit soort hout, vraagt een verfafwerking met een bescherming van 300µ-humide om de nodige duurzaamheid te kunnen bereiken.

Moabi

Duurzaamheid

Klasse I.

Soortelijkgewicht

850 kg/m3

Buigsterkte

165 N/mm2

Herkomst

Midden- en West-Afrika

Omschrijving

Deze roodbruine houtsoort met zeer hoog soortelijk gewicht geeft een zeer duurzaam resultaat voor uw schrijnwerk. Meestal toegepast met een dekkende afwerking.

Toepassing

Zeer stabiele houtsoort. Krijgt een voorbehandeling tegen het bloeden.

Isolatie concepten

Linea

Een elegant concept voor uw houten ramen, vervaardigd uit geselecteerde duurzame houtsoorten, optimaal gedroogd tot 15% vochtgehalte. De afgedichte naden voorkomen waterinfiltratie en garanderen een hogere levensduur van de verf. Optioneel kunt u kiezen voor milieuvriendelijke acrylaatlagen voor uw houten ramen die hen optimaal beschermen tegen veroudering door UV-straling.

Super 68

De Super 68 heeft dezelfde eigenschappen als de linea met daarbovenop:

 • keuze verschillende houtsoorten (afzelia doussié, afrormosia, iroko, lariks)
 • een aluminium afwateringsprofiel dat een verlengde levensduur van uw buitenschrijnwerk garandeert, omdat water niet kan stilstaan op de houten onderregel.
  Dit zorgt voor een verhoogde waterdichtheid tot 120km/u, een verhoogde duurzaamheid en een makkelijk onderhoud.

Unieke opties

Elegant profiel

Het elegant profiel beantwoord perfect aan een authentieke uistraling en stijl. De uitvoering is ideaal voor zowel het bouwen van een pastoriewoning als het renoveren van een hoevewoning of een herenhuis in de stad.

 • Zichtbare deel van de vleugel is 3,5 cm.
 • Middenstijl is slechts 12,5 cm breed.

Lowstep

Praktisch en mooi, zonder opstap tussen uw terras en laadruimte. Dit uniek profiel is bovendien thermisch onderbroken waardoor er perfect thermische isolatie geplaatst kan worden.

Kleinhouten

Liever ramen of deuren met kleinhouten? We bieden u een ruime keuze. Naargelang de vorm en dikte van de kleinhouten krijgt u een ander esthetisch effect.

 • Rechte uitvoering, 25 mm breedte;
 • Oud-Vlaamse uitvoering, 18 mm breedte;
 • Retro uitvoering, 25 mm breedte;
 • Weense kleinhouten waarbij het lijkt alsof de glassecties uit verschillende glaselementen bestaan.

Schuifvouwdeur

Met ons unieke schuifvouwsysteem kunt u de ruimte helemaal opentrekken zodat die één wordt met het terras. Daarnaast bieden we ook klassieke schuifsystemen aan voor uw houten ramen en deuren.

Guillotineramen

Wilt u uw woning een apart karakter geven? Dan zijn guillotineramen precies wat u zoekt. U hebt de keuze uit twee types:

 • Echte guillotineramen met een naar boven schuivende vleugel.
 • Valse guillotineramen met het uitzicht van de echte guillotine, maar met de functionaliteiten van een modern draai-kip raam.

* Tijdelijk niet beschikbaar.

Kleuren

RAL kleuren

De houten ramen en deuren van engels worden volgens de hoogste kwaliteitsrichtlijnen, van houtselectie tot productie en verfsysteem, geproduceerd. Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies waardoor u geniet van een minimale onderhoudslast.

engels kleuren

Wij bieden niet alleen alle bestaande RAL-tinten aan, maar ook onze eigen unieke kleurenlijn om uw houten ramen aan te kleden: New York black & Stockholm white.

Lazuren

Deze lazuren beschermen de ramen tegen waterinfiltratie. Een bescherming die ervoor zorgt dat uw houten ramen lang hetzelfde uitzicht bewaren, zonder dat er zwarte plekken, kringen of andere verkleuringen verschijnen. Goed vakmanschap vereist dat deuren en ramen absoluut voorzien worden van beschermende lagen (bron: WTCB en STS52). Indien houten ramen onbehandeld blijven is immers waterinsijpeling onvermijdelijk. Dit leidt tot kringen en het buitenschrijnwerk zal op niet-egale manier verkleuren.

Natuurlijke ‘vergrijsde’ look

Specifiek voor afromosia ontwikkelden wij een lazuur in natural grey’. Die zorgt voor een prachtig natuurlijk vergrijsd effect wat een authentieke look geeft aan uw ramen. Deze lazuur beschermt de ramen bovendien tegen waterinfiltratie. Een bescherming die ervoor zorgt dat uw houten ramen lang hetzelfde uitzicht bewaren, zonder dat er zwarte plekken, kringen of andere verkleuringen verschijnen.

Elektrostatisch verfwerk

Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies.

Voordelen

De houten ramen van engels, dat is ook...

Kiezen is verliezen. Behalve bij engels. Sinds 1945 vervaardigen onze specialisten houten ramen die elegantie combineren met isolatie, duurzaamheid en stevigheid, wat ook uw budget is.

Uniek elektrostatisch verfwerk

Het hoogtechnologisch spuitprocédé gebeurt elektrostatisch. Hierdoor ontstaat een grotere laagdikte (ca. 100 micron), optimale hechting en minimaal verfverlies.

Optimale isolatie

Houten ramen zijn een uitstekende manier om een aanzienlijke energiebesparing te realiseren. Door de celstructuur van hout wordt de warmte in uw woning langer bewaard. Onze houten ramen en deuren halen optimale isolatiewaarden.

Ramen voor het leven

Houten ramen, dat is een duurzame keuze en een investering op lange termijn voor uw woning. engels heeft voor u de meest solide materialen gekozen en de beste houtsoorten (afzelia, afromorsia, moabi, eik,, …) die zowel een lange levensduur als een esthetisch uitzicht waarborgen.

Gevoel voor esthetiek

We houden van veeleisende klanten, ze stimuleren ons om onze producten steeds verder te optimaliseren. Het resultaat? Houten ramen en deuren die naadloos aansluiten bij uw eigen visie, en waarover u volledig tevreden bent.

Stevig en duurzaam

Wij maken gebruik van de meest geavanceerde productieprocessen en selecteren de beste materialen. Daardoor zijn onze houten ramen en deuren superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie (zowel thermisch als op het vlak van geluid).

Permanente innovatie

Al sinds 1945 streven we bij engels naar perfectie. Alleen de beste ramen en deuren zijn goed genoeg voor u. Wij hebben verschillende kwaliteitslabels behaald en werken regelmatig samen met de Universiteit van Gent om onze producten steeds verder te verbeteren.

Respect voor de natuur

Bij engels is respect voor het milieu een fundamenteel criterium. Dat is waarom ons bedrijf CO2 neutraal is.

Een onberispelijke dienstverlening

Wij zijn pas tevreden als u het ook bent. We assisteren u bij uw projecten, respecteren uw tijdschema en plaatsen uw houten ramen of deuren zoals het hoort. En ook lang nadat uw houten ramen of deuren geplaatst zijn kunt u rekenen op de uitstekende dienstverlening van engels.