Guillotineramen

Tijdelijk niet beschikbaar

Guillotineramen zijn ramen die, zoals de naam het doet vermoeden, openen en sluiten door ze te schuiven van onder naar boven. Het principe kan je vergelijken met een schuifraam dat we een kwartdraai omgekeerd hebben geplaatst. In tegenstelling tot een historische guillotine, is het guillotineraam voorzien van veren en tegengewichten waardoor het raam in open stand niet naar beneden valt.

Net zoals schuiframen zijn guillotineramen de oplossing wanneer je graag een grote opening wilt kunnen maken in een (leef)ruimte, maar tegelijk ook plaats wilt besparen wat je bij een draaikipraam zou verliezen. Een guillotineraam bestaat uit een kader met schuivende vleugel die je naar onderen of boven kunt schuiven. Door het raam te openen, worden intern de veren ontlast waardoor het guillotineraam in openstand, open kan blijven staan. De veren trekken de vleugel als het ware naar boven.

Ontwerp

Naast het functioneel werkende guillotineraam kunnen we ook een “vals” guillotineraam aanbieden. Dit raam heeft dezelfde esthetiek als een echt guillotineraam, maar met de functionaliteiten van een draaikipraam. Er wordt door het spel van diepte de indruk gecreëerd dat de vleugel een stuk dieper ligt dan de kader. Het vals guillotineraam kan je echter openen en sluiten zoals een normaal draaikipraam.

We zien dat een guillotineraam een populaire keuze is om een authentiek element in het interieur of exterieur toe te voegen. Het raam kan een speels en uniek accent zijn. Het guillotineraam kan je ook in de verschillende stijlen (recht, retro, oud-Vlaams) laten uitvoeren waardoor het qua stijl mooi past bij de andere ramen in je woning. Door de extra diepte kan je in de hoeken van de vleugel extra sierornamentjes voorzien. Details maken het verschil, ook bij je ramen.

Veiligheid

Maar ook in een moderne en minimalistische setting is ons houten guillotineraam een leuke blikvanger. Een guillotineraam op een goed doordachte plaats connecteert je leefruimte met de buitenwereld. In de huidige architectuur wordt deze connectie in ontwerpen volop opgezocht. Laat je gerust verrassen door het ontwerp van een guillotineraam.

Niet in elke situatie is een guillotineraam de geschikte optie en soms is een vals guillotineraam de betere keuze. Laat je begeleiden in je keuze door onze ervaren adviseurs om zo een mooi en realistisch raamontwerp te maken. Het juiste raam op de juiste plaats zorgt voor een aangenaam leven in jouw woning.