Vraag offerte aan

Ramen

Elk verhaal is uniek. Daarom maken we bij engels ramen en deuren, ramen op maat van jouw project

Elk verhaal is uniek

Dankzij een verworven veelzijdigheid
worden dromen omgezet in realiteit.

Bij engels ramen en deuren maken we ramen op maat van jouw project. Onze verschillende raamprofielen in hout, aluminium of kunststof zorgen elk voor hun eigen kwaliteiten, accenten of stijl. Zo kunnen we samen met onze klanten ontwerpen realiseren die naadloos aansluiten bij de beoogde levenssfeer.

Reeds meer dan 75 jaar helpen we klanten bij de zoektocht naar ramen op maat van een nieuwbouwwoning of renovatieproject. Vanuit onze ateliers in Lokeren en Eeklo werken ambachtslieden vol vakliefde aan uw project. Dankzij een verworven veelzijdigheid worden dromen omgezet in realiteit.

Kies je voor pure eenvoud? Is er ruimte voor creatieve vrijheid? Zoek je naar persoonlijkheid in authentieke elementen en materialen? We gebruiken uitsluitend de mooiste materiaalsoorten en kunnen zo een brede waaier aan mogelijkheden aanbieden. Voor jouw stijl hebben we ook een passende raamoplossing.

Bereken je budget Maak een afspraak
Ontdek uw stijl
Onze handige tool helpt je hierbij
Ontdek

Eigenschappen
van onze verschillende materiaalsoorten

Hout

Met onze exclusieve houten ramen maakt u altijd een goede keuze. Het is het meest authentieke van alle raammaterialen, de beste isolator, en uiterst duurzaam.

Aluminium

In de hedendaagse architectuur zijn aluminium ramen heel populair door hun strakke en elegante karakter.

PVC

Met pvc ramen kiest u voor gemak in onderhoud en een zeer goede isolatie, maar ook voor een unieke stijl en een budgetvriendelijke oplossing.
Stijl
Energie
Akoestiek
Duurzaamheid
Budget
Onderhoud
Authentiek
100%
Verlaagde onderhoudscyclus
Strak en gelijnd
110%
Weinig onderhoud
Houtimitatie
70%
Weinig onderhoud

Hout

Met onze exclusieve houten ramen maakt u altijd een goede keuze. Het is het meest authentieke van alle raammaterialen, de beste isolator, en uiterst duurzaam.
Stijl
Authentiek
Energie
Akoestiek
Duurzaamheid
Budget
100%
Onderhoud
Verlaagde onderhoudscyclus

Aluminium

In de hedendaagse architectuur zijn aluminium ramen heel populair door hun strakke en elegante karakter.
Stijl
Strak en gelijnd
Energie
Akoestiek
Duurzaamheid
Budget
110%
Onderhoud
Weinig onderhoud

PVC

Met pvc ramen kiest u voor gemak in onderhoud en een zeer goede isolatie, maar ook voor een unieke stijl en een budgetvriendelijke oplossing.
Stijl
Houtimitatie
Energie
Akoestiek
Duurzaamheid
Budget
70%
Onderhoud
Weinig onderhoud

Houten ramen
eigenschappen

De fijne, elegante eigenschappen van hout lenen zich bijzonder goed in projecten die op zoek zijn naar blikvangers in het interieur en exterieur. Een herenhuis tjokvol historie, onderworpen aan monumentenzorg. Een ingetogen en strakke villa op zoek naar een snuifje warmte. Onze exclusieve houten ramen hebben een hoge afwerkingsgraad waardoor ze altijd een meerwaarde bieden aan jouw woning. Retrostijl, subtiel oud-Vlaams, opvallende blokramen, … hout is geschikt voor verschillende toepassingen.

Uniek in onze uitvoering is het houten guillotineraam en de houten schuifvouwdeur. Beide ramen kunnen door een slimme toepassing zorgen voor extra cachet in jouw interieur. Door onze keuze te beperken tot de meest duurzame houtsoorten kan je na plaatsing genieten van een prachtig uitzicht.

Voordelen van hout en verf

Door de toepassing van elektrostatisch spuitwerk worden je ramen veel dieper en duurzamer behandeld met een lak- of verflaag. Hierdoor daalt het onderhoudswerk aanzienlijk en krijg je een diepere pigmentatie van je kleurenkeuze.

Meer info

Ramen in aluminium

Aluminium ramen zijn populair dankzij hun minimale onderhoudslast. Maar laat ons even vertellen waarvoor je onze aluminium ramen nóg zult waarderen. Solide afgewerkte profielen die een functioneel strak afgelijnde uitstraling creëren. Aluminium is een dankbaar materiaal als je wil werken met een maximale glasoppervlakte om zo te genieten van een enorme portie daglicht in je dagelijkse leven. Naast een strakke en moderne afwerking hebben we enkele jaren geleden een nieuw design ontwikkeld: engels steellook ramen.

Esthetiek gecombineerd met water-, lucht- en geluidsdichtheid en een superieur design, daarmee omschrijf je ons slimslide hefschuifraam het beste. Deze nieuwe generatie modellen is een van onze paradepaardjes.

Maar mag het nog fijner en eleganter? De engels hyline is één van de smalste minimal frames op de huidige Belgische markt. Met een tussenstijl van amper 18mm dikte onderscheid dit profiel zich zowel op gebied van prestatie, discretie en elegantie. De profielen zijn ideaal voor een toepassing in hefschuiframen en pivotdeuren.

De kleuren waarin de profielen gemaakt kunnen worden, zijn ral en structuurlak.

Voordelen van aluminium ramen

Aluminium doet qua isolatiewaarde niet onder voor hout en pvc. Daarnaast is aluminium zo sterk dat het zeer geschikt is voor de toepassing bij grote raampartijen.

Meer info

Steellook ramen

Zoek je de sfeer en uitstraling van oude staal, met de voordelen van aluminium, dan is de steellook uitvoering wat je zoekt.

Het karakter van staal en de voordelen van aluminium ramen? Enkele jaren geleden ontwierpen we de eerste steellook ramen in de Belgische markt. Dankzij de liefde voor detaillering en design, stellen we vandaag vast dat onze steellook ramen zeer geliefd zijn bij onze klanten. Ze laten zich moeiteloos inwerken in een landelijke woning, als klassieke blikvanger. Maar ook in een moderne loftstijl geven onze steellook ramen de juiste sfeer aan je woning.

Als je zoekt naar fijne en elegante ramen, contacteer ons dan zeker over de steellook profielen.

Meer info

PVC ramen

Kies je voor pvc ramen dan kies je voor maatwerk voor bijvoorbeeld een moderne of een authentieke look. Perfecte isolatie, onderhoudsarm, duurzaam en, zeker niet onbelangrijk, budgetvriendelijk. Qua kleuren kies je voor een van de kleuren uit de kleurwaaier pvc of kies je voor hout imitatie.

Voordelen van pvc

PVC is uiterst sterk, het lijkt alsof de tijd er helemaal geen vat op heeft. Daarnaast is de isolatiewaarde heel hoog en beschermt het de woning tegen koude en vocht. Het onderhouden van het pvc is heel eenvoudig, een minimale reiniging is voldoende. Ook is het materiaal bestand tegen de zon.

Meer info

Engels Hyline

Met engels hyline biedt engels een aluminium minimal window aan voor de particuliere en professionele markt. Dit premium schuifsysteem is momenteel het smalst mogelijke aluminium profiel verkrijgbaar in België met rondom een zichtbaar kader en middenstijl van amper 18 mm. Waar de traditionele schuiframen een profieldikte tussen de 80 à 100 mm hebben. De engels hyline onderscheidt zich niet enkel op gebied van prestatie, maar ook op gebied van discretie en elegantie. Voor de liefhebbers kan het ook uitgerust worden met functionele accessoires die niet interfereren met de minimalistische eigenschappen.

Met het engels hyline schuifraam streven we naar perfecte symmetrie en tegelijk een zo smal mogelijk kader, waardoor de illusie ontstaat dat het glas volledig doorloopt. Hoe fijner, hoe mooier want hoe meer glas je ziet, hoe groter je uitzicht is en hoe meer binnen en buiten één geheel vormen. Minimal windows zijn niet langer een nicheproduct, maar worden stijlvol toegepast in een tijdloos renovatie of nieuwbouwproject. Wil je genieten van een uitgepuurde vorm en een eindeloos zicht naar de wereld buiten, dan bespreken we graag met je de mogelijkheden van engels hyline.

Het aluminium profiel daagt zowel architect als bouwheer uit te werken met grote glaspartijen tot meer dan 4m hoogte en met een ongekende oppervlakte. Het aluminium schuifraam voorziet een maximale lichtinval en creëert een aangename helderheid in de leefruimtes. Het kan naadloos worden ingewerkt in de vloer waardoor exterieur en interieur mooi in elkaar overvloeien. Naast het schuifsysteem hebben we ook de voorziening om hetzelfde profiel te gebruiken voor het ontwerpen van een pivot deur.

Meer info

Herenhuisramen

We kennen de waarde van geschiedenis en een goed verhaal. Esthetiek en authenticiteit zijn belangrijke waarden binnen engels ramen en deuren. Met een stijgende vraag naar ontwerpen specifiek voor herenhuizen hebben we in het atelier gepuzzeld tot we een design hadden voor een mooi herenhuisraam. Het herenhuisraam is flexibel in zijn detaillering waardoor het altijd kan aangepast worden naar normen van monumentenzorg.

Maatwerk en passie voor ambacht komen samen in dit tijdloos design.

Meer info

Inspiratie

Ontdek onze nieuwe catalogus. Het is slechts een voorproefje van ons kunnen, uitgesmeerd over verschillende categorieën gaande van jong tot puur, over charmant en stijlvol en functioneel. Bekijk zeker ook onze realisaties.

Vraag de catalogus aan
Inspiratie

Fijn persoonlijk contact, mooie materialen, professionele plaatsers

Brecht V.

Er wordt meegedacht doorheen project, goede service en proper werk.

Davy D.C.

Zeer goede opvolging, altijd vriendelijk, correcte timing & klasse uitstraling van de ramen.
Kortom alles was top 🙂

Gaëlle D.

Zeer tevreden over service en klantvriendelijke informatie bij de verkoop!

Maureen C.

We zijn ontzettend fier op het resultaat. Snelle afspraak met sympathieke en vriendelijke adviseur. Zeer goede kennis van het product. Degelijk advies. Ook de vriendelijkheid, kennis en advies van de projectleider was erg professioneel en geen vraag was te veel. Een prima kerel gericht naar oplossingen. Het was ook ontzettend fijn om contact te hebben met de administratieve dame. Eveneens altijd vriendelijk en behulpzaam bij het maken van o.a. afspraken over parkeerverbod, facturatie enz… En dan de plaatsers. Prima vakmannen met een duidelijke kennis. Ook zij stonden open met advies en raad. Zij werkten ook proper en namen “afval” mee. Mochten we opnieuw ramen en/of deuren nodig hebben dan zullen wij het zeker niet nalaten om jullie terug te contacteren en/of aan te bevelen.

Denise P.

Bij deze een welgemeende dank u voor de fijne samenwerking aangaande mijn verbouwing. Mijn complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit project. Het resultaat is nog mooier dan verwacht.

Danny W.