Vraag offerte aan

Aluminium ramen

In de hedendaagse architectuur zijn aluminium ramen heel populair door hun strakke en elegante karakter. Voor grote glaspartijen hebben we de meest performante schuifsystemen. Met onze eigen ontwikkelde “Steellook” krijgt uw woning een ware gedaanteverwisseling.

Aluminium ramen en deuren op maat

We dromen allemaal van comfortabel en sfeervol wonen. Bij engels ramen en deuren denken we mee op maat van onze klant en jouw bouw- of renovatieplannen om zo unieke woonruimtes met de juiste sfeer te creëren.

De waarde van een gezonde portie daglicht in de leefruimtes mag je niet onderschatten. Het biedt in het dagelijkse leven een meerwaarde, heeft een helende werking en geeft jou daardoor fijn gevoel. Daarom streven wij naar het juiste aluminium raam, op de juiste plaats waarbij we nadenken over vorm en functionaliteit.

Aluminium ramen zijn veelzijdig omwille van hun tijdloze karakter, de duurzaamheidswinst en akoestische en thermische prestaties. De onderhoudskost beperkt zich tot een minimum en daarnaast is aluminium ook zeer resistent en weerbestendig. Aluminium ramen zijn anno 2021 ook een duurzame keuze omdat aluminium volledig gerecycleerd en hergebruikt kant worden voor de aanmaak van nieuwe grondstoffen. Maar ook onze klanten kunnen genieten van een behaaglijk binnenklimaat wat zich positief vertaalt in de energiefactuur.

Door een continu streven naar een balans tussen esthetiek en hoge isolerende normen ontwikkelden we enkele jaren geleden één van de slankste aluminium profielen: het steellook profiel. Met het uitzicht van echte stalen ramen en de voordelen van aluminium ramen werd het engels steellook profiel een populair, inventief ontwerp dat zich leent voor de meest uiteenlopende bouw- en interieurstijlen.

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in een enorm palet aan kleuren, maar herkenbaar aan onze werking is ook de kracht in het spel van kleinhoutvormen waardoor we aan elk project een meerwaarde bieden.

Onze aluminium ramen bezorgen jouw project die bijzondere toets die ervoor zorgt dat een huis ook écht een thuis wordt. Aluminium ramen realiseren esthetische dromen voor klanten die durven kiezen voor aluminium.

Knap in onderhoud en speels in ontwerp. Aluminium ramen en deuren combineren zich perfect in een moderne en strakke woning, maar geven ook karakter aan een project in klassieke of landelijke stijl. Laat je verrassen door een ontwerp op maat, vervaardigd in ons atelier in Eeklo.

De verschillende profielen laten zich perfect blenden in jouw stijl. Hou je van slanke profielen met karakter? Vraag dan zeker naar ons steellook profiel. Ben je opzoek naar een minimalistische look. Lees hier meer over de engels hyline.

Duurzaamheid en kwaliteit, ook in de afwerking van onze aluminium ramen. Je kan keuze maken uit een groot aanbod aan kleuren, poederlak of structuurlak. Daarnaast kunnen we tal van unieke opties op maat aanbieden die uw project extra karakter geven.

Profielen aluminium ramen

Engels biedt verschillende aluminum raamprofielen van hoge kwaliteit. Zo heb je keuze uit rechte, steellook en minimalistische profielen en ook verschillende schuifraamreeksen.

Aluminium raam opties: uniek bij engels

We bieden tal van unieke opties op maat aan: onzichtbare afwaterig, koude koppeling, steellook kleinhouten en driedubbele dichting. Deze elementen geven jouw aluminium ramen net dat tikkeltje meer.

Ontdek hier passende aluminium deuren voor bij je ramen.

Duurzaamheid en kwaliteit aluminium ramen

Voor al onze aluminium ramen kiezen we de beste materialen en hoogtechnologische productieprocessen. Daardoor zijn ze superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie.

Bovendien is aluminium een materiaal dat zich onderscheidt door zijn robuustheid, maar ook door zijn gebruiksgemak.

Ontdek hier alle voordelen van aluminium ramen

Kleuren aluminium ramen

Je kan kiezen uit een groot aanbod aan kleuren voor jouw aluminium ramen, in poederlak of structuurlak. Indien je kiest voor een RAL kleur (mat of blinkend) voor jouw aluminium ramen, dan zullen de profielen gepoederlakt worden. Structuurlak wordt op dezelfde manier aangebracht maar verschilt van poederlak door het feit dat deze een kleine korrel bevat die waterafstotend is.

Ik ben heel tevreden van jullie service, maar zeker ook van de kwaliteit van jullie producten.

Els C.

Prima opvolging, mooi resultaat.

Werner S.

Steeds van hun woord. Bij kleine mankementen direct een correcte service. Aangenaam personeel. Volgen onze wensen, met een glimlach. Goede prijs/kwaliteit. Top!

Ann M.

Goeie service, Engels bezorgde ons stijl & kwaliteit.

Frederik L.

We waren op alle vlakken tevreden zowel over communicatie , organisatie van uitvoering, besprekingen, … . Zeer tevreden en een dikke duim voor de sales adviseur die schitterend werk heeft geleverd, bedankt.

Francis V.

Heel tevreden! Opmeting: helder en duidelijk. Plaatsing: top, zeer professioneel. Alles perfect verlopen.

Thomas B.

Isolatie concepten

Tundra

Het standaard engels aluminiumprofiel is een thermisch onderbroken 3-kamer profiel met een uitzonderlijke isolatiewaarde. Dit raam is ATG-gecertifieerd en bereikt een Uf- waarde van 1,80 W/m2.K door onder meer gebruik van santoprene rubbers. Een vleugelbouwdiepte van 78,5 mm, glasvezelsterkte polyamidestrips, een verzwaarde middendichting en verbeterde thermische beglazingsrubbers zorgen voor een winnende prijs-kwaliteit-isolatieverhouding.

Tundra Premium

Het Tundra Premium aluminiumprofiel van engels haalt met een Uf-waarde van 1,25 W/m2.K, vergeleken met aluminiumprofielen bouwdiepte 70/80 (geschikt voor laag energie en renovatie) de beste resultaten op de markt. Dit uitzonderlijk resultaat wordt bekomen door onder meer gebruikt te maken van een thermische onderbreking opgebouwd uit Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS).

Kleuren

RAL (mat en blinked)

Indien u kiest voor een RAL kleur (mat of blinkend) voor uw aluminium ramen dan zullen de profielen gepoederlakt worden. Dit proces bestaat uit het beitsen, reinigen, lakken en bakken van de profielen. De laagdikte van de poederlak is bij benadering 60 μm, wat voor een extra versteviging van het profiel zorgt.

Structuur (metallic)

De structuurlak wordt op dezelfde manier aangebracht als de poederverf. Het verschil ligt in het feit dat de structuurlak een kleine korrel bevat die niet smelt tijdens het bakken, waardoor men een licht korrelig effect krijgt. Deze korrel bevat ook teflon, wat waterafstotend is. De regen droogt dus niet meer op het aluminiumprofiel op, waardoor dit minder snel vuil wordt en er minder onderhoud nodig is om uw aluminium ramen proper te houden.

Profielen

Recht

Bij het rechte profiel ligt de vleugel in hetzelfde oppervlak als het buitenkader, wat zorgt voor een strak karakter van de aluminium ramen. Het elegant profiel van engels zorgt voor een maximale lichtinval. De hoogtechnologische uitvoering, ons handelsmerk, biedt de mogelijkheid om zeer grote glasoppervlaktes te plaatsen zowel voor ramen als schuifsystemen.

Steellook

Zowel als imitatie van oude stalen ramen in een landelijke stijl als voor een extra strakke look voor moderne woningen biedt steellook een ideale oplossing.
Het slankste profiel op de markt en dit met een unieke Uf-waarde van U= 1,80 W/m2K.
Vleugelhoogtes tot 2,90m;

  • Specifieke geprofileerde steellook kleinhouten zowel binnen als buiten geplaatst;
  • Uitzonderlijke hoge isolatiewaarden;
  • Als pionier in de fabricatie en plaatsing van steellook ramen zijn we fier over het slankst mogelijke steellook profiel te beschikken.

Schuiframen in aluminium : Volato mono

engels heeft een nieuwe schuiframenreeks ontwikkeld met volgende opmerkelijke eigenschappen:

  • Uitmuntende prestaties op vlak van water-, lucht- en geluidsdichtheid;
  • Maximale thermische isolatie (Uw-waarde vanaf 0,98 W/m²K);
  • Superieur design en esthetiek waardoor de Volato volledig in het kader van de hedendaagse architectuur past.

Slimslide

Niet enkel het gebruiksgemak en de hoge isolatiewaarden maar zeker ook de absolute aandacht voor esthetiek geven ons aluminium SlimSlide hefschuifraam alle troeven om uw zintuigen te prikkelen.
Met een chicane van 5 cm en een vleugelbreedte van 8 cm behoort het tot de slankste op de markt. Steeds een meerwaarde voor uw project.

Unieke opties

Onzichtbare afwatering

Om op een heel discrete manier met verborgen afwatering te werken, werd het standaard profiel aangepast om op een elegante manier de afvoer van het water te voorzien.

Steellook kleinhouten

Het is dankzij onze continue zoektocht naar elegantie, duurzaamheid en technische innovaties dat we als eerste ramen- en deurenleverancier het steellook profiel in België ontwikkelden. Een passie voor architectuur en een jarenlange zorgvuldig opgebouwde knowhow van het vervaardigen van gedetailleerde houten kleinhouten, vertaalt zich nu ook in de mogelijkheid tot het ontwerpen van conische steellook kleinhouten. Zoek je slanke steellook kleinhouten, met de vormgeving van echt staal? Dan nodigen we jou uit om onze steellook kleinhouten in de showroom te bekijken.

Koude koppeling

In samenspraak met onze technische adviseurs kunnen glaspartijen rechtstreeks met elkaar verbonden worden. Dit met een uiterst fijne en elegante look tot gevolg.

Driedubbele dichtingen

engels voorziet een drievoudige aanslagdichting die raamkader en raamvleugel perfect met elkaar doen aansluiten: een buitendichting om overvloedige neerslag en vuil buiten te houden, een middendichting voor wind- en waterkering en een binnendichting die optimale akoestische eigenschappen verzekert.

Aluminium ramen voordelen: engels dat is ook...

Aluminium ramen: prestige, isolatie en stevigheid. engels sluit geen enkel compromis wanneer het om de kwaliteit van uw aluminium ramen gaat. Esthetiek, duurzaamheid, isolatie, gebruiksgemak: wat ook uw budget is, onze aluminium ramen voldoen aan al deze criteria en worden zo een investering op lange termijn.

Maximale isolatie

Aanzienlijke energiebesparingen in uw woning? Aluminium ramen bieden tegenwoordig quasi dezelfde isolatiekwaliteit als hout of PVC, dankzij het 3-kamer profiel met thermische onderbreking. Zo halen onze aluminium ramen de beste isolatiewaarden.

Beproefde stevigheid en comfort

Aluminium is een materiaal dat zich onderscheidt door zijn robuustheid, maar ook door zijn gebruiksgemak.

Laat het licht binnen

Aluminium ramen zijn door hun stevigheid uitermate geschikt om grote raampartijen in uw woning te integreren, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Grote schuifdeursystemen en grote vaste ramen overspoelen uw kamers met licht en geven hen een extra dimensie.

Gevoel voor esthetiek

We houden van veeleisende klanten, ze stimuleren ons tot steeds betere ontwerpen. Het resultaat? Aluminium ramen en deuren die naadloos aansluiten bij uw eigen visie en u een aangenaam gevoel geven.

Solide en duurzaam

Voor al onze aluminium ramen en deuren kiezen we de beste materialen en hoogtechnologische productieprocessen. Daardoor zijn ze superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie.

Permanente innovatie

Al sinds 1945 streven we bij engels naar perfectie. Alleen de beste ramen en deuren zijn goed genoeg voor u. We worden daarbij ondersteund door verschillende kwaliteitslabels, nog een bewijs dat engels geen genoegen neemt met middelmatige kwaliteit voor uw aluminium ramen.

Respect voor de natuur

Uw aluminium ramen en deuren worden nog mooier als u weet dat ze vervaardigd werden met respect voor het milieu. Daarom zijn wij ook als bedrijf CO2-neutraal, wordt onze CO2-uitstoot tot een minimum te beperkt en ook gecompenseerd.

Onberispelijke dienstverlening

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent. Daarom stopt het voor ons niet bij advies en verkoop. We assisteren u bij uw projecten, respecteren uw timing en plaatsen uw ramen of deuren zoals het hoort. En ook lang nadat uw aluminium ramen of deuren geplaatst zijn, kunt u rekenen op een uitstekende service van engels.