Vraag offerte aan

Aluminium ramen: kies voor duurzaamheid en elegantie

Ramen en deuren op maat

Op zoek naar ramen in aluminium? Onze duurzame profielen in combinatie met het advies en inspiratie van onze adviseurs kunnen ongetwijfeld ook voor jouw bouw- of verbouwplan een oplossing bieden. We dromen allemaal van comfortabel en sfeervol wonen. Wij denken graag mee met jou om zo samen een goede basis te creëren voor jouw leven, met onze ramen uit aluminium. In de hedendaagse architectuur zijn dit type ramen heel populair door hun strakke en elegante karakter. Voor grote glaspartijen hebben we de meest performante schuifsystemen. Met onze eigen ontwikkelde ‘steellook’ krijgt jouw woning een ware gedaanteverwisseling.

De waarde van een gezonde portie daglicht in de leefruimtes mag je niet onderschatten. Het biedt in het dagelijkse leven een meerwaarde, heeft een helende werking en geeft je daardoor een fijn gevoel. Daarom streven wij naar het juiste aluminium profiel, het juiste type aluminium raam, op de juiste plaats waarbij we nadenken over vorm en functionaliteit én esthetiek.

Aluminium ramen zijn veelzijdig

Aluminium ramen zijn veelzijdig omwille van hun tijdloze karakter, de duurzaamheidswinst en akoestische en thermische prestaties. De onderhoudskost beperkt zich tot een minimum en daarnaast is aluminium ook zeer resistent en weersbestendig. Tegenwoordig zijn deze ramen ook een duurzame keuze omdat het materiaal volledig gerecycleerd en hergebruikt kan worden voor de aanmaak van nieuwe grondstoffen. En jij kan dankzij aluminium ramen genieten van een aangenaam binnenklimaat, wat zich positief vertaalt in de energiefactuur.

Slanke aluminium profielen

Door een continu streven naar een balans tussen esthetiek en hoge isolerende normen ontwikkelden we enkele jaren geleden één van de slankste aluminium profielen: het steellook profiel. Met het uitzicht van echte stalen ramen en de voordelen van aluminium ramen werd het engels steellook profiel een populair, innovatief ontwerp dat zich leent voor de meest uiteenlopende bouw- en interieurstijlen. Zowel in een moderne industriële verbouwing of in het landelijke nieuwbouw geeft het steellook profiel karakter aan je gevel en interieur.

Keuze uit verschillende kleuren 

Onze alu ramen zijn verkrijgbaar in een enorm palet aan kleuren. We streven steeds naar duurzaamheid en kwaliteit, ook in de afwerking van al onze ramen. Je kan kiezen uit een groot aanbod aan kleuren, in zowel poederlak als structuurlak. Daarnaast kunnen we tal van unieke opties op maat aanbieden die jouw project extra karakter geven. Mag het wat meer minimalistisch en strakker? De rechte, slanke profielen zijn een mooie meerwaarde in jouw interieur en exterieur.

Onze ramen bezorgen jouw project die bijzondere toets die ervoor zorgt dat een huis ook écht een thuis wordt. Deze ramen realiseren esthetische dromen voor klanten die durven kiezen voor dit prachtige materiaal.

Aluminium kan voor elke interieurstijl

Knap in onderhoud en speels in ontwerp. Aluminium ramen en deuren combineren zich perfect in een moderne en strakke woning, maar geven ook karakter aan een project in klassieke of landelijke stijl. Vraag een ontwerp op maat en laat je verassen door onze originele ideeën, vervaardigd in ons atelier in Eeklo.

De verschillende profielen laten zich mooi blenden in jouw stijl. Hou je van slanke profielen met karakter? Vraag dan zeker naar ons steellook profiel. Ben je opzoek naar een minimalistische look. Lees hier meer over de engels hyline, het slanke minimal window met een middenstijl en kader rondom van slechts 18 mm breedte.

Vraag je offerte aan
Profielen

Engels biedt verschillende aluminum raamprofielen van hoge kwaliteit. Zo heb je keuze uit rechte, steellook en minimalistische profielen en ook verschillende schuifraamreeksen.

Raam opties: uniek bij engels

We bieden tal van unieke opties op maat aan: onzichtbare afwatering, koude koppeling, steellook kleinhouten en driedubbele dichting. Deze elementen geven jouw ramen net dat tikkeltje meer.

Ontdek hier passende aluminium deuren voor bij je ramen.

Duurzaamheid en kwaliteit

Voor al onze ramen kiezen we de beste materialen en hoogtechnologische productieprocessen. Daardoor zijn ze superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie.

Bovendien is aluminium een materiaal dat zich onderscheidt door zijn robuustheid, maar ook door zijn gebruiksgemak.

Ontdek hier alle voordelen van aluminium ramen.

Kleuren

Je kan kiezen uit een groot aanbod aan kleuren voor jouw toekomstige ramen, in poederlak of structuurlak. Indien je kiest voor een ral kleur (mat of blinkend) voor jouw aluminium ramen, dan zullen de profielen gepoederlakt worden. Structuurlak wordt op dezelfde manier aangebracht maar verschilt van poederlak door het feit dat deze een kleine korrel bevat die waterafstotend is.

Er wordt meegedacht doorheen project, goede service en proper werk.

Davy D.C.

Zeer goede opvolging, altijd vriendelijk, correcte timing & klasse uitstraling van de ramen.
Kortom alles was top 🙂

Gaëlle D.

Fijn persoonlijk contact, mooie materialen, professionele plaatsers

Brecht V.

We zijn ontzettend fier op het resultaat. Snelle afspraak met sympathieke en vriendelijke adviseur. Zeer goede kennis van het product. Degelijk advies. Ook de vriendelijkheid, kennis en advies van de projectleider was erg professioneel en geen vraag was te veel. Een prima kerel gericht naar oplossingen. Het was ook ontzettend fijn om contact te hebben met de administratieve dame. Eveneens altijd vriendelijk en behulpzaam bij het maken van o.a. afspraken over parkeerverbod, facturatie enz… En dan de plaatsers. Prima vakmannen met een duidelijke kennis. Ook zij stonden open met advies en raad. Zij werkten ook proper en namen “afval” mee. Mochten we opnieuw ramen en/of deuren nodig hebben dan zullen wij het zeker niet nalaten om jullie terug te contacteren en/of aan te bevelen.

Denise P.

Bij deze een welgemeende dank u voor de fijne samenwerking aangaande mijn verbouwing. Mijn complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit project. Het resultaat is nog mooier dan verwacht.

Danny W.

Zeer tevreden over service en klantvriendelijke informatie bij de verkoop!

Maureen C.

S77

Het standaard engels aluminiumprofiel bestaat uit een driekamerprofiel met een extra doorlopende buitendichting, wat zorgt voor een thermisch en akoestisch comfort. Het is bovendien onderhoudsvriendelijk. Het is uiterst geschikt voor je energiezuinige renovatie en behaalt uitzonderlijk lage isolatiewaarden. Dit profiel is ATG-gecertifieerd.

 • Bouwdiepte kader: 77 mm
 • Bouwdiepte vleugel: 85 mm
 • Thermische isolatie:
  • UF waarde: 1.4 W/m²K
  • isolatiestrip in polyamide van 40 mm
  • opvulling: kooltherm

Alu ramen in verschillende kleuren

Structuurlak, poederlak of anodisatie?

Aluminium ramen zijn eenvoudig in onderhoud doordat ze worden afgewerkt met een laklaag. Hierdoor zijn ze -in tegenstelling tot andere materialen- niet onderhevig aan uv-licht. Poederlakken is een elektrostatisch verfproces. Na het zorgvuldig reinigen van het aluminium raamprofiel wordt er negatief geladen poeder verdeeld over het positief geladen profiel. Vervolgens worden de profielen in een oven ‘gebakken’ waardoor het poeder smelt en zich mooi egaal vastzet. Je kan kiezen of je een mat of glanzende afwerking verkiest voor je ramen. We werken daarnaast in poederlak met ral kleuren. Zo weet je exact welke kleur je aluminium ramen zullen krijgen. Ook structuur is mogelijk bij het poederlakken dankzij de Coatex structuurlak. Doordat je jouw profielen een structuur geeft komt het kleur beter tot zijn recht én zijn je profielen goed beschermd tegen potentiële krassen.

Anodisatie geeft je ramen een gecontroleerde oxidelaag waardoor je profielen een hoge bescherming krijgen en tegelijk een natuurlijke look. De profielen worden artificieel geoxideerd in een chemisch bad waardoor de poriën van het aluminium zich openzetten. Vervolgens worden de profielen gekleurd in een speciaal bad.

Is er een verschil in kwaliteit tussen poederlakken, structuurlakken en anodiseren? Neen. Er is echter wel een esthetisch verschil. Bij het lakken worden de profielen bedekt met een extra laag. Bij anodisatie wordt de authentieke structuur van het aluminium bewaard. Wel moet je hier steeds opletten voor mogelijke kleurverschillen. Overigens raden we wel in sterk vervuilde milieus (kustgebieden, verstedelijkte gebieden) een pre-anodisatielaag aan alvorens de profielen te poederlakken. Deze combinatie geeft de beste lange termijnbescherming voor zowel je ramen als deuren.

 

RAL (mat en blinkend)

Indien u kiest voor een ral kleur (mat of blinkend) voor je aluminium ramen dan zullen de profielen gepoederlakt worden. Dit proces bestaat uit het beitsen, reinigen, lakken en bakken van de profielen. De laagdikte van de poederlak is bij benadering 60 μm, wat voor een extra versteviging van het profiel zorgt.

Structuurlak (metallic)

De structuurlak wordt op dezelfde manier aangebracht als de poederverf. Het verschil ligt in het feit dat de structuurlak een kleine korrel bevat die niet smelt tijdens het bakken, waardoor men een licht korrelig effect krijgt. Deze korrel bevat ook teflon, wat waterafstotend is. De regen droogt dus niet meer op het aluminiumprofiel op, waardoor dit minder snel vuil wordt en er minder onderhoud nodig is om jouw aluminium ramen proper te houden.

Aluminium raamprofielen

Recht

Bij het rechte profiel ligt de vleugel in hetzelfde oppervlak als het buitenkader, wat zorgt voor een strak karakter van de aluminium ramen. Het elegant profiel van engels zorgt voor een maximale lichtinval. De hoogtechnologische uitvoering, ons handelsmerk, biedt de mogelijkheid om zeer grote glasoppervlaktes te plaatsen zowel voor ramen als schuifsystemen.

Steellook

Zowel als imitatie van oude stalen ramen in een landelijke stijl als voor een extra strakke look voor moderne woningen biedt steellook een ideale oplossing.
Het slankste profiel op de markt en dit met een unieke Uf-waarde van U= 1,80 W/m2K.
Vleugelhoogtes tot 2,90m;

 • Specifieke geprofileerde steellook kleinhouten zowel binnen als buiten geplaatst;
 • Uitzonderlijke hoge isolatiewaarden;
 • Als pionier in de fabricatie en plaatsing van steellook ramen zijn we fier over het slankst mogelijke steellook profiel te beschikken.

Schuiframen in aluminium : Volato mono

engels heeft een nieuwe schuiframenreeks ontwikkeld met volgende opmerkelijke eigenschappen:

 • Uitmuntende prestaties op vlak van water-, lucht- en geluidsdichtheid;
 • Maximale thermische isolatie (Uw-waarde vanaf 0,98 W/m²K);
 • Superieur design en esthetiek waardoor de Volato volledig in het kader van de hedendaagse architectuur past.

Slimslide

Niet enkel het gebruiksgemak en de hoge isolatiewaarden maar zeker ook de absolute aandacht voor esthetiek geven ons aluminium Slimslide hefschuifraam alle troeven om jouw zintuigen te prikkelen.
Met een chicane van 5 cm en een vleugelbreedte van 8 cm behoort het tot de slankste op de markt. Steeds een meerwaarde voor jouw project.

De unieke opties van aluminium raamprofielen

Onzichtbare afwatering

Om op een heel discrete manier met verborgen afwatering te werken, werd het standaard profiel aangepast om op een elegante manier de afvoer van het water te voorzien.

Steellook kleinhouten

Het is dankzij onze continue zoektocht naar elegantie, duurzaamheid en technische innovaties dat we als eerste ramen- en deurenleverancier het steellook profiel in België ontwikkelden. Een passie voor architectuur en een jarenlange zorgvuldig opgebouwde knowhow van het vervaardigen van gedetailleerde houten kleinhouten, vertaalt zich nu ook in de mogelijkheid tot het ontwerpen van conische steellook kleinhouten. Zoek je slanke steellook kleinhouten, met de vormgeving van echt staal? Dan nodigen we jou uit om onze steellook kleinhouten in de showroom te bekijken.

Koude koppeling

In samenspraak met onze technische adviseurs kunnen glaspartijen rechtstreeks met elkaar verbonden worden. Dit met een uiterst fijne en elegante look tot gevolg.

Driedubbele dichtingen

engels voorziet een drievoudige aanslagdichting die raamkader en raamvleugel perfect met elkaar doen aansluiten: een buitendichting om overvloedige neerslag en vuil buiten te houden, een middendichting voor wind- en waterkering en een binnendichting die optimale akoestische eigenschappen verzekert.

Voordelen

Aluminium ramen van engels, dat is ook...

Aluminium ramen: prestige, isolatie en stevigheid. engels sluit geen enkel compromis wanneer het om de kwaliteit van uw aluminium ramen gaat. Esthetiek, duurzaamheid, isolatie, gebruiksgemak: wat ook je budget is, onze aluminium ramen voldoen aan al deze criteria en worden zo een investering op lange termijn.

Maximale isolatie

Aanzienlijke energiebesparingen in uw woning? Aluminium ramen bieden tegenwoordig quasi dezelfde isolatiekwaliteit als hout of pvc, dankzij het 3-kamer profiel met thermische onderbreking. Zo halen onze aluminium ramen de beste isolatiewaarden.

Beproefde stevigheid en comfort

Aluminium is een materiaal dat zich onderscheidt door zijn robuustheid, maar ook door zijn gebruiksgemak.

Laat het licht binnen

Aluminium ramen zijn door hun stevigheid uitermate geschikt om grote raampartijen in je woning te integreren, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Grote schuifdeursystemen en grote vaste ramen overspoelen uw kamers met licht en geven hen een extra dimensie.

Gevoel voor esthetiek

We houden van veeleisende klanten, ze stimuleren ons tot steeds betere ontwerpen. Het resultaat? Aluminium ramen en deuren die naadloos aansluiten bij je eigen visie en je een aangenaam gevoel geven.

Solide en duurzaam

Voor al onze aluminium ramen en deuren kiezen we de beste materialen en hoogtechnologische productieprocessen. Daardoor zijn ze superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie.

Permanente innovatie

Al sinds 1945 streven we bij engels naar perfectie. Alleen de beste ramen en deuren zijn goed genoeg voor jou. We worden daarbij ondersteund door verschillende kwaliteitslabels, nog een bewijs dat engels geen genoegen neemt met middelmatige kwaliteit voor jouw aluminium ramen.

Respect voor de natuur

Jouw aluminium ramen en deuren worden nog mooier als je weet dat ze vervaardigd werden met respect voor het milieu. Daarom zijn wij ook als bedrijf CO²-neutraal, wordt onze CO²-uitstoot tot een minimum beperkt en ook gecompenseerd.

Onberispelijke dienstverlening

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Daarom stopt het voor ons niet bij advies en verkoop. We assisteren je bij jouw projecten, respecteren jouw timing en plaatsen jouw ramen of deuren zoals het hoort. En ook lang nadat de aluminium ramen of deuren geplaatst zijn, kun je rekenen op een uitstekende service van engels.