Vraag offerte aan

Home Story – Verbouwing volgens de KOMODI stijl van Lisa

Lisa is één van de drijvende krachten achter het interieurbedrijf KOMODI. Haar huis ademt minimalisme, rust en warmte -niet toevallig de stijlkenmerken waarvoor KOMODI bekend staat. Kijk mee binnen in haar stijlvolle gezinswoonst.

Lisa van Komodi

Authenticiteit en warmte

“Ik woon hier samen met mijn man Xavier en dochtertje Alix, die net één jaar werd. We kochten dit huis in Melle alweer zes jaar geleden, op aanraden van mijn vriendin en business partner Anke. Het huis dateert uit de jaren ’60 en had daardoor een erg stevige basis, maar veel originele elementen waren er niet. Die authenticiteit en warmte hebben we zelf toegevoegd.”

Komodi+huis avant la lettre

“Ik hou van veel verschillende houtsoorten, een rustig kleurenpalet en een minimalistische uitstraling. Dat zie je ook terug in de projecten van KOMODI. Deze woning is eigenlijk een ‘KOMODI-huis’ avant la lettre, aangezien we zes jaar geleden nog niet bestonden. Uiteraard was ik wel al met interieur bezig. Ik ben opgeleid als vastgoedmakelaar, en interieur was – en is nog steeds – mijn passie. ”

Organische groei

“We zijn pas officieel met KOMODI gestart tijdens de eerste coronagolf. Al gaven we wel al langer advies aan onze echtgenoten: zij runnen samen het bouwbedrijf Esix. Bij het eerste huis dat ze samen opknapten hebben wij hen geadviseerd over zaken zoals de keuken en badkamer. Daarnaast hebben we het ook ‘afgewerkt’ voor verkoop, door het toevoegen van de juiste meubels en accessoires. Onze stijl en tips vielen zodanig in de smaak, dat ze ons sindsdien bij elk project betrekken. En zij niet alleen: na een tijdje kregen we ook externe aanvragen en zo is de bal aan het rollen gegaan … We zijn heel organisch gegroeid.”

authenticiteit en warmte volgens komodi
houten ramen
badkamer met houten ramen volgens komodi stijl
detail houten raam

“Renoveren voor jezelf of voor een klant maakt voor ons weinig verschil. We vatten elk project aan alsof het voor onszelf zou zijn. Woningen die nog veel authentieke elementen bezitten -zoals originele cementtegels, moulures of een mooi parket- pakken we zo minimalistisch mogelijk aan. In een nieuwbouw proberen we net charme te brengen door bijvoorbeeld tweedehands deuren te installeren. In zo’n deur zit misschien een scheur of wat verkleuring, maar die imperfectie vinden we net interessant.”

authenticiteit en warmte volgens komodi stijl
de gezellige slaapkamer
kinderkamer

Hout en staal

“We kozen ervoor om in ons huis steellook raamprofielen van engels ramen en deuren met houten varianten uit de collectie te combineren. Dat creëert een verrassend effect, maar het wérkt wel. De afrormosia raamprofielen zijn daarnaast ook onbehandeld. Ik hou wel van die verweerde look, hout mag leven. De adviseur raadde het ons eerlijkgezegd af, maar na zes jaar zien de ramen er nog steeds mooi uit.”

mortex, warme keuken in komodi stijl
steellook ramen
mortex en hout een warme combinatie in komodi stijl
authenticiteit en warmte in komodi stijl
Lisa in het raam

Baby + interieur = ?

“De komst van een kindje bracht wel wat wijzigingen teweeg in ons interieur. Plots moesten we plaats maken voor een verzorgingstafel, een wieg, een park en nog zo veel andere zaken … Ik wou absoluut geen typische witte verzorgingstafel, dus gingen Anke en ik op zoek naar een mooie, authentieke kast om te gebruiken als verzorgingstafel. Ook liet ik een oude familiewieg (her)stofferen in een prachtig linnen. Door creatief te zijn is het ons gelukt om alles te integreren in ons interieur.”

kinderkamer details komodi stijl
de oude familiewieg in prachtig linnen
authenticiteit en warmte volgens komodi

Loslaten

“Oorspronkelijk wou ik niet te veel speelgoed binnenhalen, en al zeker niet in felle kleuren. Ik had zelfs enkel houten speelgoed op de babylijst gezet. Dat heb ik niet lang volgehouden. (lacht) Uiteindelijk primeert het geluk van Alix. Als zij blij is met speelgoed in schreeuwerige kleuren, ben ik dat ook. Wanneer ze gaat slapen steken we al het speelgoed in een rieten mand en een antieke houten kist. Probleem opgelost! Een kindje krijgen betekent echt loslaten, op alle vlakken. ”

speelgoed
Lisa van Komodi
details van het bad

Kids-proof KOMODI

“De kamer van Alix moest vooral gezellig en warm aanvoelen. Een ruimte waar ze zich veilig en geborgen voelt, waar ze rustig in slaap kan vallen. Een kleurrijke kamer wou ik niet, maar wat speelsheid was wel welkom. Het is en blijft een kinderkamer. Anke en ik hebben daarom die roze rand uit de losse pols geschilderd. KOMODI-stijl, maar dan kids-proof! Ook het houten luikje dat de kamer verduistert voegt wat speelsheid toe.”

Tussen de velden

“Ik vertoef graag in Alix haar kamer, maar mijn favoriete plek in huis is zonder twijfel de eetkamer. Er is hier veel licht en je hebt een weids uitzicht op de velden. Hier leven we echt volgens de seizoenen. Alhoewel: misschien nog meer volgens de boer zijn teelt. De mais groeit hier soms tot boven de ramen!”

de warme authentieke woning volgens komodi stijl
de prachtige deur authenticiteit en warmte
authenticiteit en warmte in komodi stijl
details steellook authenticiteit en warmte in komodi stijl