Vraag offerte aan

Afrormosia ramen en deuren

Afrormosia

Afrormosia is een Afrikaanse tropische houtsoort. Afrormosia is een geliefde houtsoort, zowel voor interieur- en exterieurtoepassingen. Van gevelbekleding en parket tot ramen en deuren. Door zijn mooie subtiele tekeningen bekoort deze houtsoort veel interieurliefhebbers.

Prachtige kleurtinten en natuurlijke tekeningen

Onze afrormosia ramen en deuren danken hun populariteit aan de mooie warme kleuren en zachte tekeningen die aanwezig zijn in het hout. De kleur gaat van prachtig goudbruin tot diep mediumbruin. De afrormosiaboom kent een gebalanceerde en gelijkmatige groei waardoor subtiele tekeningen in het hout zichtbaar zijn zonder dat deze overheersend zijn.

 

Ontwerp

Van hoevewoning tot coole betonwoning

In eender welke bouwstijl is een raam of deur uit afrormosia een element van warmte, sfeer en authenticiteit. Afrormosia ramen en deuren worden al jaren prachtig gecombineerd in landelijke Vlaamse hoevewoningen. Denk aan een afrormosia paneeldeur of planchettendeur met naturel lazuurlaag in combinatie met steellook ramen in de voorgevel. Dit zorgt voor een sterke, maar toch speelse afwisseling in je voorgevel.

Ook in modernere verbouwprojecten zien we een mooie toepassing van afrormosia ramen en deuren. Denk aan een minimalistische, coole betonwoning met grote slanke slimslide schuiframen in afrormosia. Of een minimalistische California bungalow waar de warme houtsoort in de ramen en deuren de basis zijn voor de sfeer.

Eenvoudige afwerkingsmogelijkheden voor een naturelle uitstraling

Een goede basis voor een warme en sfeervolle woning zijn afrormosia ramen of deuren die een naturelle behandeling ondergaan. Met onze naturel lazuur behouden afrormosia ramen hun mooie kleur en blijft de natuurlijke tekening zichtbaar. De aqua coat behandeling zorgt ervoor dat het hout ook letterlijk zijn natuurlijke gevoel bewaart. Kies je voor een aqua coat behandellaag, dan voel je het hout nog.

Onbehandeld afrormosia zal van zichzelf na verloop van tijd vergrijzen door het contact met uv-licht, tenzij je ervoor kiest dit tegen te gaan. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Wil je dit proces versnellen? We ontwikkelden een specifieke natural grey laklaag die jouw buitenschrijnwerk die naturelle vergrijzing geeft.

Afrormosia is een stabiele houtsoort waardoor intensief behandelen enkel nodig is wanneer je het vergrijzen wilt tegengaan. We raden wel steeds een behandeling in lazuur aan. Onbehandeld afrormosia houdt steeds risico’s in afhankelijk van de oriëntatie en is daarom buiten garantie bij waterinfiltratie of kromtrekken. De plaatsing van jouw afrormosia buitenschrijnwerk heeft natuurlijk een invloed op de behandelingsfrequentie. Worden je afrormosia ramen en deuren erg belast door zonlicht en regen? Dan zal je iets sneller jouw ramen en deuren moeten verzorgen met een nieuwe beschermlaag.

De voordelen van afrormosia ramen en deuren

 

  • esthetisch zeer mooie, warme keuze
  • vergrijst op een naturelle manier
  • mooi combineerbaar in veel bouwstijlen
  • duurzaamheidsklasse I