Vraag offerte aan

Afzelia ramen

Afzelia is een Afrikaanse tropische houtsoort. Dankzij zijn stabiele en robuuste eigenschappen is dit een perfecte houtsoort om te gebruiken voor buitenschrijnwerk. Afzelia heeft een heel subtiele rechtlijnige tekening waardoor het in zijn naturelle gelaat geen extra aandacht opeist in het interieur.

Een subtiele tekening

Ramen en deuren in afzelia zijn herkenbaar aan hun lichtoker tot bruinrode kleur. In vergelijking met afrormosia bevat afzelia een ietwat gelere kleurtint in het hout. De structuur van het hout is erg gelijkmatig waardoor er erg subtiele maar bijna altijd rechtlijnige tekeningen te zien zijn. Afzelia ramen en deuren in een naturelle afwerking kies je om zijn subtiele aanwezigheid in je interieur en exterieur. Afzelia is daarom ook een goed alternatief als je afrormosia nét iets te aanwezig vindt.

Een duurzaam betrouwbare houtsoort

Afzelia is een zeer duurzaam en stabiele houtsoort waardoor het een kwaliteitsvolle houtsoort is voor ramen en deuren. Betrouwbaar en robuust. Afzelia ramen en deuren kunnen daardoor ook in verschillende stijlen en verschillende vormen toegepast worden. Schuiframen, guillotineramen, draaikipramen. Afzelia is een betrouwbare houtsoort. Ook kan je ervoor kiezen om de houtsoort te lakken of van een lazuur te voorzien. Waar we dat spontaan niet zullen voorstellen bij afrormosia omwille van de natuurlijke schoonheid. Je kan bij afzelia net een interessant spel creëren door het combineren van naturel gelakte ramen met bijvoorbeeld zwart gelakte ramen.

Gelakte afzelia ramen

Onze afzelia ramen en deuren krijgen steeds een speciale behandeling alvorens we starten met het lakproces. Dit om het zogenaamde “bloeden” van het hout te voorkomen.

Zonder behandeling zullen je afzelia ramen vergrijzen onder invloed van het UV-licht. Onbehandeld afzelia houdt steeds risico’s in afhankelijk van de oriëntatie en is daarom buiten garantie bij waterinfiltratie of kromtrekken. We raden steeds aan jouw houten afzelia ramen te behandelen met een lazuur.

Voordelen van afzelia

De voordelen van afzelia ramen en deuren:

  • Op een subtiele wijze aanwezig in naturelle lazuur
  • Vergrijst op een naturelle manier
  • Erg robuust en kwalitatief
  • Duurzaamheidsklasse I