Vraag offerte aan

Kies voor duurzame raamprofielen: Mooi, maar ook solide over de hele lijn!

Al van tijdens het maken van de eerste ramen en deuren in 1945 hebben we oog voor schoonheid en elegantie. Maar door onze zoektocht naar innovatie en duurzaamheid vindt u bij engels ramen en deuren standaard de meest duurzame raamprofielen (in hout aluminium en pvc) óók op vlak van isolatie. Esthetiek en duurzaamheid zijn in balans in onze ramen en deuren. Dat merk je vanaf de plaatsing, tot aan jouw eerste energiefactuur.

Start met een bewuste, duurzame keuze

Duurzaam wonen begint met een bewuste keuze voor het materiaal van jouw ramen en deuren. We wensen allemaal ramen en deuren die voldoen aan onze moderne woonnormen. Anno 2022 is het ook bij onze adviseurs een natuurlijke reflex om jou de meest duurzame oplossing aan te bieden die ook voldoet aan de esthetiek van je interieur en exterieur. Het moet met andere woorden mooi zijn, maar tegelijk ook een interessante investering die zich op lange termijn terugverdiend. Kies duurzame raamprofielen.

Of je nu kiest voor houten, aluminium of pvc ramen. Onze profielen behalen de hoogste isolatienormen. Dankzij een strikte luchtdichtheid en thermische isolatie wordt warmteverlies drastisch beperkt. Zo wordt je woning een pak energie-efficiënter en draag je meteen je steentje bij in de strijd tegen de klimaatopwarming. Daarnaast gebruiken we bij al onze raamprofielen ook steeds zwarte warm edge afstandshouders, deze geven naast een thermische verbetering ook esthetisch een mooier resultaat. Win-win!

duurzame raamprofielen

Kies ook goed isolerende raamprofielen

Kan je de beglazing van je ramen vervangen, zonder de raamkaders te moeten aanpassen? In sommige gevallen kan dat zeker. Indien het raam in een goede staat is én geschikt is om hoogrendementsglas te plaatsen kun je de raamprofielen behouden.

Maar ook in de raamprofielen is er veel winst te boeken door een investering. De thermische isolatie van raamprofielen wordt beter met een toename van aantal kamers (aluminium en pvc), of diepere profielen (hout). Daarnaast wordt de isolatiewaarde bepaald door de warmtegeleidingscoëfficiënt (Uf-waarde) van het materiaal. De warmtedoorgangscoëfficiënt van een raam of deur is afhankelijk van het type profiel en het type glas inclusief de randverbinding van het glas. Hoe lager de Uf-waarde van een profiel, hoe beter het profiel isoleert. Het is dus niet voldoende om voor dubbel- of zelfs hoogrendementsglas te kiezen. Ook duurzame raamprofielen zullen op termijn een gezonde investering betekenen voor jouw woning.

Kort door de bocht wordt er wel eens gezegd dat hout en pvc beter isoleren dan aluminium. Maar engels voorziet ook in zijn aluminium ramen een uitstekende isolatiewaarde.

duurzame houten raamprofielen

Hout een natuurlijke, duurzame isolator

Hout is een natuurlijk product, een hernieuwbare grondstof en het houdt CO² vast. Hout is een materiaal dat door zijn cellulaire opbouw van nature uit goede warmte-isolerende eigenschappen bezit. Door zijn kwaliteit als thermische isolatie voelt hout steeds “warm” aan. Je kan vrijblijvend een extra duurzame keuze maken door te vragen naar hout uit verantwoorde bosbouw. Houten ramen en deuren hebben een lange levensduur, op voorwaarde dat je ze goed onderhoud. Elk jaar beitsen of schilderen is niet nodig. Zeker niet dankzij ons elektrostatisch spuit procedé. Maar je moet op regelmatige basis jouw houten buitenschrijnwerk inspecteren om zijn perfecte staat te behouden. Stof en vuil kunnen immers de afwerking beschadigen, omdat regenwater blijft staan. Om optimaal te genieten van je duurzame houten raamprofielen raden wij aan deze regelmatig te inspecteren.

De Uf-waarde van houten raamprofielen wordt bepaald door de houtsoort en de dikte van de raamprofielen, houten ramen hebben standaard vaak een lage Uf-waarde. Onze adviseurs bezorgen je graag de gevraagde informatie over de Uf-waarde van de houten profielen voor jouw project.

duurzame aluminium raamprofielen

Aluminium hoe meer kamers, hoe beter isolerend

Aluminium an sich heeft niet onmiddellijk een duurzame reputatie, toch is aluminium een uitstekende duurzame keuze. Aluminium kenmerkt zich namelijk naast een lange levensduur en hoge mate van recycleerbaarheid ook door aangenaam lage onderhoudseisen. Op zich isoleert aluminium niet goed, maar dankzij de thermische onderbreking helpen we dat probleem de wereld uit. De warmtedoorgangscoëfficiënt (Uf-waarde) van aluminium raam- en deurprofielen is afhankelijk van de soort en de afmeting van de isolator aangebracht in de thermische onderbreking.

Het standaard engels aluminium profiel (S77) is een ontzettend duurzaam raamprofiel. We kiezen bewust voor een zeer hoge standaard met kooltherm gevulde kamers, voor zeer goede isolatiewaarden. Waar andere firma’s een opbouw hebben in isolatieniveaus t.o.v. een bepaalde prijs, kiezen wij te werken met een High Insulation profiel voor het best mogelijke isolatieniveau. Het S77 profiel bevat naast de 3-kamer isolatiesteeg in de vleugel, ook nog een extra doorlopende buitendichting voor de verhoging van thermisch en akoestisch comfort.

Raamprofielen in aluminium zonder thermische onderbreking zijn niet meer van deze tijd. Zij horen niet thuis in een goed geïsoleerde woning en kun je dus beter vervangen. Duurzame aluminium raamprofielen hebben standaard 3 kamers.

duurzame pvc raamprofielen

Ook goed isolerend met kunststoframen

Als je je oude ramen vervangt door nieuwe kunststoframen, zal je energiebehoefte dalen. Dat betekent niet alleen een lager energieverbruik, maar ook minder CO²-uitstoot. Je bespaart energie en stookkosten en doet tegelijkertijd aan klimaatbescherming. Moderne kunststoframen voldoen aan de huidige strenge isolatienormen en creëren daardoor een aangenaam wooncomfort. PVC heeft daarnaast ook voordelen omwille van de prijs-kwaliteitverhouding en de onderhoudsvriendelijkheid. Het beschikt over een goede isolatiewaarde door de lage warmtegeleidingscoëfficiënt en de verschillende profielkamers (meerkamerprofielen). Tegenwoordig halen moderne pvc ramen ook een levensduur van 40 jaar en meer.

De zeven kamers in het pvc profiel van engels zorgen voor een thermische isolatie tot op passiefhuisniveau conform ift Rosenheim, wat voordien niet denkbaar was zonder uitvoerige extra maatregelen. Dankzij de toegepaste Twin-systeemtechnologie dat met zowel aanslagdichting als met middendichting kan worden uitgevoerd. In combinatie met de middendichting behaalt het systeem de strengste kwaliteits- en isolatienormen. Deze ramen zijn zeer economisch te produceren met behoudt van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Binnen in het raam daalt de temperatuur zelfs tijdens de winter niet veel onder de kamertemperatuur.

Wenst u meer informatie, dan bent u steeds welkom in één van onze showrooms.