Vraag offerte aan

engels pvc ramen

In de huidige architectuur kunnen ook pvc ramen een esthetische meerwaarde bieden aan jouw woning. Ze worden graag gebruikt omwille van de voordelen zoals de prijs-kwaliteitsverhouding, een hoge isolatiewaarde en hun onderhoudsvriendelijkheid.

Algemeen

PVC ramen

Wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke, duurzame maar toch ook esthetische keuze zijn de kunststof ramen van engels een goede keuze. Bij engels ramen en deuren denken we mee op maat van onze klant om zo unieke woonruimtes met de juiste sfeer te creëren.

Onze pvc ramen zijn van het merk Schüco, synoniem voor Duitse degelijkheid. De pvc ramen staan bekend omwille van hun stevigheid en mooie prijs/kwaliteitverhouding. Deze pvc ramen bieden de allerbeste kwaliteit tot in het kleinste detail: ze zijn uitgerust met kwaliteitsdichtingen van EPDM, een hoogwaardig dichtingsmateriaal (dat wegens zijn uitstekende eigenschappen wordt gebruikt in vele toepassingsgebieden in bijvoorbeeld de medische sector, de luchtvaart en de auto-industrie). Het onderhoudsvriendelijke raambeslag met polyamide onderdelen en sluitnokken in gehard staal zorgt voor een perfect werkend, sluitend en vooral zéér veilig raam.

Hedendaagse moderne pvc ramen halen een levensduur van 40 jaar en meer, op voorwaarde dat ook alle individuele componenten van het raam even lang meegaan. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de raamafdichting en het raambeslag, aangezien deze een belangrijke rol spelen in het functiebehoud van het raam. De gebruikte pvc grondstof vervult de hoogste kwaliteitseisen, is milieuvriendelijk met calcium – zink stabilisator, licht- en weersbestendig, slagvast en ook bij hogere temperaturen vormvast. Het raambeslag is behandeld met een corrosie-vertragende laag. Het onderhoud van kunststof ramen is minimaal.

Vraag je offerte aan

Isolatie concepten

Thermo 7

Het standaard isolatie concept Schüco Thermo 7 bestaat uit een innovatief 7-kamersysteem dat dankzij de toegepaste Twin-systeemtechnologie zowel met aanslagdichting als met middendichting kan worden uitgevoerd. In combinatie met een middendichting behaalt het systeem Passivhausniveau conform ift Rosenheim. Maar ook met een aanslagdichting staat het systeem garant voor onovertroffen thermische isolatie en smalle aanzichtbreedtes.

Eigenschappen en voordelen :

 • Twin-systeem voor midden- en aanslagdichting
 • Kozijnbouwdiepte van 82 mm
 • Smalle aanzichtbreedte van 120 mm
 • 7-kamer-profielconstructie voor maximale thermische isolatie
 • Traditionele stalen versterking
 • Beglazing met een glasdikte van 20 mm tot 52 mm mogelijk
 • Wereldprimeur: hoogwaardige, in de fabriek machinaal ingerolde EPDM-functiedichtingen, lasbaar
 • Extreme kunststof wanddikte van 2,5 mm

 

Hefschuifdeuren

Uniek! Ook bij een pvc raam kan de dorpel van je schuifraam volledig ingebouwd worden. Zo vermijd je een hinderlijke opstap.

Kleuren pvc ramen

Kleuren

In het uitgebreide kleurengamma voor pvc vind je bij engels ongetwijfeld de juiste keuze.

Houtimitatie

engels biedt je ook de mogelijkheid om een houtimitatie te kiezen voor jouw pvc ramen.

Profielen

Classic

Het Classic profiel is een standaard profiel met een liggend strak en vlak vleugelprofiel dat het uiterlijk van een houten raam imiteert doordat de kader en vleugel niet in één lijn liggen. De Schüco Classic past in veel woningen, het profiel wordt ook veel gebruikt bij renovaties.

Met hoge warmte isolatie en een veelvoud aan toebehoren voldoen het Classic profiel aan de tijdloze eisen, slanke aanzichten en performante geluidsisolatie. Dit profiel is voorzien van 3 omlopende dichtingen.

 • Goede warmte isolatie: Uf-waarde van 1,2 tot 1,5 W/ (m²K)
 • Een veelvoud aan kleur- en designmogelijkheden.

Plana

Het Plana©  profiel is een uiterst high-end, minimalistisch en strak profiel met gelijkliggende kader en vleugel. Het leent zich perfect voor de minimalistische en strakke vormgeving van een nieuwe woning of moderne renovatie.

 • Beglazing met een dikte van 28 tot 52 mm
 • 7-kamerige profielsystemen met extreme isolatie-eigenschappen voor Uf-waarden van max. 1,0 W/(m2K) of 0,92 W/(m2K).
 • De vorm van de PLANA©-vleugel, met zijn strakke en rechte lijnen, beantwoordt aan de eisen van moderne architectuur.
 • Dikwandig en gegalvaniseerd staal blijft de meest stabiele versteviging voor een kunststof raam.
 • Slanke profielen voor een maximale lichtinval en veel zonnewarmte.
 • Drie EPDM dichtingsniveaus bieden optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.
 • Door het standaard toepassen van de extra EPDM middendichting behaalt het Advanced systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.
 • Standaard steeds binnen, buiten- én middendichting
 • Inbouwdiepte kader 82 mm, vleugel 102 mm & smalle aanzichtbreedte van 120 mm

Rustic

Naast het moderne Plana© bestaat het exclusieve en zeer elegante raamprofiel Rustic©. Dit profiel leent zich perfect voor de iets meer traditionele woning en/of pastorie-cottage stijl. Ga je voor een retro, dan is de Rustic de perfecte keuze dankzij de slanke vorm van de Rustic vleugel. Met zijn elegante, gebogen lijnen speelt hij in op de eisen van traditionele architectuur: pastorijstijl, hoevestijl en herenhuizen. Ideaal toe te passen als klassiek raam in T en kan worden uitgebreid met heel wat klassieke sierprofielen  (siermakelaars en kleinhouten).

 • Beglazing met een dikte van 28 tot 52 mm
 • 7-kamerige profielsystemen met extreme isolatie-eigenschappen voor Uf-waarden van max. 1,0 W/(m2K) of 0,92 W/(m2K).
 • De vorm van de RUSTIC©-vleugel, met zijn klassieke en tijdloze lijnen, beantwoordt aan de eisen van moderne architectuur.
 • Dikwandig en gegalvaniseerd staal blijft de meest stabiele versteviging voor een kunststof raam.
 • Slanke profielen voor een maximale lichtinval en veel zonnewarmte.
 • Drie EPDM dichtingsniveaus bieden optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.
 • Door het standaard toepassen van de extra EPDM middendichting behaalt het Advanced systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.
 • Standaard steeds binnen, buiten- én middendichting
 • Inbouwdiepte kader 82 mm, vleugel 90 mm & smalle aanzichtbreedte van 120 mm

 

Unieke opties

Low-step hefschuifdeuren

Uniek! Ook bij een pvc raam kan de dorpel van jouw schuifraam volledig ingebouwd worden. Zo vermijd je een hinderlijke opstap.

Onzichtbare scharnieren

engels biedt standaard onzichtbare (ingewerkte) scharnieren voor je pvc ramen en terrasdeuren.

10 jaar garantie op sluitwerk

Op je pvc ramen geldt een garantie van 10 jaar, ook op het sluitwerk.

Voordelen

PVC ramen van engels, dat is ook...

De pvc ramen van engels imiteren hout op een zeer elegante wijze, terwijl ze toch ook knappe voordelen bieden. Wij doen geen enkele toegeving, wat ook jouw budget is. Laat je verrassen door dit materiaal, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Duurzaam en isolerend

PVC is uiterst sterk, het lijkt alsof de tijd er helemaal geen vat op heeft. Dit materiaal is ook een goed isolerende factor om je woning te beschermen tegen koude en vocht. Met als resultaat: minder energieverspilling en een lagere energiefactuur.

Gemakkelijk in onderhoud

Een pvc raam is zeer gemakkelijk in onderhoud, je moet het enkel regelmatig reinigen. Een mooi pluspunt wanneer je een actief, goedgevuld leven leidt. Dit materiaal is bovendien zeer goed bestand tegen zonnestralen.

Permanente innovatie

Al sinds 1945 streven we bij engels naar perfectie. Alleen de beste pvc ramen en deuren zijn goed genoeg voor jou. Wij hebben verschillende kwaliteitslabels behaald en werken regelmatig samen met de Universiteit van Gent om onze producten steeds verder te verbeteren.

Gevoel voor esthetiek

Wij bij engels houden van veeleisende klanten, ze stimuleren ons om onze producten steeds verder te optimaliseren. Het resultaat? PVC ramen en deuren die naadloos aansluiten bij jouw eigen visie, en waarover jij volledig tevreden bent.

Energiebesparing

Onze pvc ramen en deuren moeten niet alleen mooi zijn, zij moeten ook hun werk doen: de warmte binnenhouden en de koude buiten. Met succes, want onze pvc ramen en deuren halen optimale isolatiewaarden.

Stevig en duurzaam

Voor al onze pvc ramen en deuren kiezen we de beste materialen en bij de vervaardiging maken wij gebruik van de meest geavanceerde productieprocessen. Daardoor zijn onze pvc ramen en deuren superieur op het vlak van stabiliteit, wind- en waterdichtheid, inbraakbestendigheid en isolatie (zowel thermisch als wat geluid betreft).

Respect voor de natuur

De ramen en deuren in pvc lijken nog mooier wanneer je weet dat ze vervaardigd zijn met respect voor de natuur. Op dat gebied is ons bedrijf CO²-neutraal. Concreet wil dit zeggen dat wij een grote inspanning doen om onze CO²-uitstoot tot een minimum te beperken en te compenseren.

Een onberispelijke dienstverlening

Wij zijn pas tevreden als jij het ook bent. Daarom stopt het voor ons niet bij advies en verkoop. We assisteren je bij jouw projecten, respecteren jouw tijdschema en plaatsen jouw pvc ramen of deuren zoals het hoort. En ook lang nadat jouw ramen of deuren geplaatst zijn kun je rekenen op de uitstekende dienstverlening van engels.